Пропоную дуже простий рецепт легкого гарбузового пирога. Гарбуз з медом та тушкованими яблуками, без тіста. Цей пиріг з гарбуза готується швидко та має дуже цікавий і насичений смак.
Докладний рецепт з фото дивіться нижче:
Для приготування гарбузового пирога треба взяти:
- 650 г почищеного від шкірки та насіння гарбуза
- 3 кисло-солодких яблука середнього розміру (Антонівка чи ренет)
- 2 ст. л. масла
- 100 г молока
- 100 г борошна
- 3 яйця
- 6 ст. л. цукру
- 1 ст. л. гречаного меду
- мелена кориця та мелений імбир по 1/2 ч. л.
Духовку попередньо розігріваємо до температури 200 гр. Форму для випічки з бортиками вистеляємо пергаментним папером.
Почищений гарбуз нарізуємо кубиками і заливаємо водою так, щоб вода його тільки накрила, і відварюємо 5 хв. Зціджуємо воду та відкидаємо гарбуз на друшляк.
Яблука чистимо, вирізаємо серединку і нарізуємо дрібними плястерками. У каструлі розтоплюємо масло, всипаємо яблука і помішуючи тушкуємо їх 4 хв, потім додаємо 2 ст.л. цукру і тушкуємо ще 5 хв, не забуваємо помішувати, в кінці додаємо мелену корицю та мелений імбир.
Яйця розділяємо на білки та жовтки. Білки збиваємо в стійку піну, вже майже в кінці збивання додаємо 2 ст.л. цукру, окремо жовтки збиваємо міксером до посвітління з 2 ст.л. цукру, потім додаємо мед та переміщуємо.
Гарбуз розминаємо до однорідності (блендером чи виделкою, чи столовою ложкою, я вибрала останнє) та додаємо до нього молоко, перемішуємо.
Всі основні інгредієнти на фото готові до останнього змішування та випікання.
В гарбуз з молоком додаємо жовтки, вимішуємо міксером, потім додаємо просіяне борошно і знову вимішуємо. Потім додаємо тушковані яблука, вимішуємо і наостанок додаємо збиті білки, акуратно вимішуємо рухами зверху-вниз.
Готову суміш виливаємо у форму, вистелену пергаментом. Тісто виходить досить рідке, не лякайтеся.
Печемо гарбузовий пиріг при температурі 200 гр протягом 45-50 хв. Після випікання пиріг залишається досить мокрий всередині (тобто шпажкою перевіряти на готовність не потрібно, це не той варіант). Виймайте його з духовки і дайте йому вистигнути приблизно 30 хв. Потім його можна нарізати та подавати. Готовий гарбузовий пиріг залишається вологий, як на фото нижче, але не розтікається і тримає форму.
Немає коментарів:
Дописати коментар