понеділок, квітня 11

Капуста квашена тушкована. Рецепт приготування з м'ясом і без нього.


Дуже смачна тушкована капуста виходить за цим рецептом.
Її можна готувати з м'ясом і без нього. Про нюанси приготування читайте нижче:

Необхідні інгредієнти:

  • 300 г свинячих реберець (необов'язково, можна готувати і без м'яса)
  • 600 г квашеної капусти
  • 2 цибулини
  • олія, сіль, перець
Я готую у металевій каструлі з товстим дном. 
Розігріти в каструлі 1 ст.л. олії, викласти реберця і обсмажити їх зі всіх сторін. Додати крупно нарізану цибулю, довести її до прозорості. Тоді викласти віддушену нарізану квашену капусту, якщо вона дуже кисла, то перед нарізанням її промити. 

Посолити, поперчити, додати води, щоб накривала капусту і тушкувати на маленькому вогні близько години. Якщо вода передчасно википить, то долити, але слідкувати, щоб у кінці готування води зовсім не залишилося, тоді капуста набуває особливого смаку. Я перемішую капусту тільки в кінці готування. 



Якщо готуємо без м'яса, то можна взяти 3 крупно порізані цибулини і обсмажити їх на такій суміші жирів 1 ст.л. олії + 1ст.л. смальцю + 1 ст.л.масла. Викладати у каструлю шарами порізану капусту і обсмажену цибулю, солити і перчити кожен шар, не перемішувати. Залити водою і тушкувати до готовності. 
В кінці готування можна додати натерте кисле яблуко, 2 ст.л. сметани і 1 ч.л. цукру, перемішати. Ще трохи потушити, щоб википіла рідина.

Смачного!

4 коментарі:

  1. Дуже смачно вийшло! Дякую за рецепт!!!

    ВідповістиВидалити
  2. На здоров'я!
    Я теж на днях тушкувала велику каструлю. Все з'їли. Особливо смачно було з кишкою (кров'янкою).

    Трохи смішно мені, коли про це пишу, тому що кишка з капустою - то таке типове поєднання сільського святкового столу... але ж як то смачно! і як добре зроблена домашня кишка доповнюється тушкованою капустою!

    ВідповістиВидалити
  3. Вийшло гарно і дуже смачно.

    ВідповістиВидалити