Пекла бісквіт на білках перед Паскою (залишилися білки, треба було їх десь використати).
Це один з тих рецептів, які я наполегливо рекомендую приготувати. От просто мусите його спекти! Я була дуже вражена зовсім іншою структурою та смаком бісквіту. Він виходить пружний, пишний і такий ніби-то "мокрий". Рецепт простий і швидкий.
Рецепт з книги Ірини Чадєєвої "Пироговедение".
На форму діаметром 20см необхідно:
- 5 білків
- 75 г цукрової пудри
- 50 г цукру
- ваніль (есенція або ванільний цукор)
- 50 г борошна
- 10 г какао
- 1 ч.л. лимонного соку
Попередньо розігріти духовку до температури 180гр.
Білки збити з щіпкою солі так, щоб вони не витікали з миски для збивання. Додати цукор, ваніль і збити ще хвилину-дві. Просіяти борошно, какао та цукрову пудру в окрему ємність, поступово всипати до збитих білків і вимішувати до однорідності.
Форму для випікання не змащувати, пергамент не стелити, вилити тісто в форму і пекти 30хв при 180гр.
Перевернути форму догори дном і поставити так охолоджуватися. Краї форми повинні спиратися на якусь опору.
Поливка: 80 г чорного шоколаду + 60г масла розтопити у мікрохвильовці чи на водяній бані, перемішати і покрити зверху бісквіт.
Підкажіть, будь-ласка, а 50г муки в рецепті - це не помилка?
ВідповістиВидалитиЦе не помилка. 50г муки + 10 г какао, яке теж робить свою справу!
ВидалитиА коли додавати сік лимона?
ВідповістиВидалитиКоли будете усе вимішувати в кінці.
ВидалитиА чи можливо бісквіт розрізати і перемазати кремом, чи буде кришитись?
ВідповістиВидалитиБісквіт не кришиться зовсім.
Видалити