Новий рецепт пляцка з яблук. Тісто з борошна та крохмалю, масло візьміть найвищої якості.
Яблука використовуємо кисло-солодких сортів - найкращі у випічці антонівка та ренета.
Подаємо зі збитою сметаною.
Тісто пісочне:
- 150 г борошна
- 50 г крохмалю
- 0,5 ч. л. розпушувачу до печива
- 50 г цукру
- 125 г масла
- 2 жовтки
Просіяне борошно та крохмаль перемішуємо з цукром та розпушувачем до печива, додаємо нарізане кубиками холодне масло і розтираємо продукти до утворення дрібних крихт. Потім додаємо жовтки та формуємо з тіста кулю (якщо куля не хоче формуватися, додаємо холодну воду по столовій ложці). Готове тісто кладемо у холодильник мінімум на годину.
700 г яблук чистимо від шкірки та насіння і нарізуємо на тонкі скибочки, перемішуємо з 2 ст. л. цукру, можете додати кориці за смаком.
Тісто виймаємо з холодильника, ділимо на 2/3 і 1/3. Форму вистеляємо пергаментним папером, розподіляємо 2/3 тіста внизу, формуємо з нього бортики. На тісто викладаємо яблука і зверху щипаємо та викладаємо решту 1/3 тіста. Посипаємо верх пляцка почищеними та нарізаними горіхами.
Печемо у попередньо розігрітій до 190гр духовці протягом 50-60 хв.
Теплий пляцок добре подати зі збитою сметаною чи вершками (7ст. л. домашньої сметани збити міксером, додати 2 ст. л. цукрової пудри і ще трохи збити).
Немає коментарів:
Дописати коментар