Дуже простий рецепт швидкої гарбузової зупи. Цю зупу з гарбуза смачно доповнити потертим твердим сиром чи кубиками фети, грінками, оливковою олією.
- 1 середню цибулину
- 3 зубчики часнику
- 600г почищеного від шкірки та насіння гарбуза
- олія
- сіль, перець
- мелений мускатний горіх та мелений імбир
- 100 мл вершків
У каструлі обсмажуємо на олії до прозорості нарізану кубиками цибулю та часник.
Додаємо нарізаний кубиками гарбуз та обсмажуємо ще хвилину-дві.
Заливаємо все киплячою водою з чайника чи гарячим бульйоном. Доводимо до кипіння, солимо, зменшуємо газ і варимо на середньому вогні 15хв.
Зварену зупу знімаємо з вогню, блендаємо чи перетираємо через сито, повертаємо в каструлю, додаємо свіжомелений перець, мелений імбир та мускатний горіх на кінчику ножа та вливаємо 100мл вершків, прогріваємо, поки не з'являться перші ознаки кипіння, і одразу відставляємо.
Подаємо з будь-якими додатками на свій смак: підсушені грінки, сир фета, натертий твердий сир, олія оливкова, обсмажене насіння гарбуза або без додатків, бо зупа сама по собі дуже смачна.
Немає коментарів:
Дописати коментар