Останнім часом я акумулюю нові вміння та пригадую забуті старі. От вирішила навчитися робити суші. Суші вийшли прекрасні на мою думку, тому публікую точний рецепт.
На 3-4 роли:
- норі 3-4 листи
- рис для суші, 1 склянка об'ємом 300мл
- оцет рисовий 6 ст. л.
- цукор 6 ч. л. без чубка
- щіпка солі
- сир філадельфія 1 пачка 170г
- сьомга слабосолена 100г
- огірок тонкий і довгий 1 шт.
- васабі
- імбир маринований
Основне - це правильно приготувати рис для суші. Тому беремо склянку об'ємом 300 мл, відміряємо повну склянку рису, промиваємо його 5 разів, заливаємо 420 мл холодної води і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму (але пильнуємо щоб вода булькала) і варимо рис 15 хв під кришкою, не піднімаючи її, потім відставляємо каструлю і залишаємо під кришкою ще на 10-15 хв.
6 ст. л. рисового оцту змішуємо з 6 ч. л. цукру без чубка та щіпкою солі. Ставимо на маленький вогонь і помішуємо, щоб цукор повністю розчинився, але не доводимо до кипіння.
Зважуємо 200 грам готового рису і додаємо до нього 2 ст. л. оцтової заправки, добре перемішуємо. Знову відмірюємо 200 гр рису в окремому посуді, додаємо оцтову заправку і добре перемішуємо. Повторюємо ще раз. Рис для суші готовий.
Беремо норі (гладкою стороною стелимо до низу, а гофрованою догори, на неї будемо викладати рис). Це найпростіший варіант суші, коли всі продукти загортаємо в норі, раджу почати з нього, вже потім вдосконалювати свої вміння.
Викладаємо рис тонким шаром, розрівнюємо його, 1,5 см норі залишаємо непокритими рисом. Зверху я виклала сир філадельфія, слабосолену сьомгу та огірок без насіння. Скручуємо рол у напрямку від начинки до краю, не покритого рисом. Власне цей край змочуємо пальцем холодною водою і рол виходить надійно скручений.
Я зробила 3 роли, але цих продуктів цілком вистачить на 4 тонших роли.
Нарізуємо роли гострим ножем, дістаємо васабі, соєвий соус та маринований імбир і смакуємо свіжі, власноруч приготовані суші.
Для інформації я прорахувала точну собівартість 1 рола = 36 грн при цінах 22 лютого, продукти для суші я купувала в метро.
Для інформації я прорахувала точну собівартість 1 рола = 36 грн при цінах 22 лютого, продукти для суші я купувала в метро.
Дуже смачні суші! Дякую за рецепт!
ВідповістиВидалити