Просте у приготуванні вівсяне печиво з журавлиною, гарбузовим насінням та грецькими горіхами.
Наступний мій варіант буде теж з журавлиною (вона дуже тут пасує), мигдалем та кокосовою стружкою.
- 2 скл. вівсяних пластівців
- 3 ст. л. цукру
- 0,5 скл. картопляного крохмалю
- 0,5 скл. + 2ст. л. борошна
- 1,5 ч. л. розпушувачу (порошку до печива)
- 100 г сушеної журавлини
- 50 г гарбузового насіння
- 50 г подрібнених грецьких горіхів
- 200 г масла
- 3 ст. л. натурального меду
В мисці вимішуємо усі сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, цукор, крохмаль, просіяне борошно з розпушувачем, журавлину, гарбузове насіння та горіхи. Розтоплюємо масло і додаємо разом з медом до сухих інгредієнтів, швидко вимішуємо. Маса повинна бути достатньо густа і жирна, до рук сильно липнути не повинна.
Розігріваємо духовку до 160грн.
Застеляємо бритванку пергаментним папером та руками робимо печиво. Формуємо кульки і розплескуємо їх до товщини 1,5см. Печемо 18-20 хв при 160гр.
Нижче фото печива до і після випікання. Печиво одразу після випікання є досить м'яким, залиште його вистигнути на бритванці, а вже потім зніміть.
Немає коментарів:
Дописати коментар