Рататуй для мене швидше осіння страва, ніж літня. Такий собі завершальний акорд довгого сезону свіжих овочів з грядки. Я люблю рататуй теплим з підсушеним хлібом.
Цей рецепт я взяла з книги Алена Дюкаса "Натюр". Дюкас вказує, що час приготування залежить від розміру овочів: чим дрібніше вони порізані, тим швидше приготуються. Рататуй можна подавати гарячим, теплим чи холодним, як вам більше смакує. Дієтолог-співавтор цієї книжки пише, що рататуй містить в собі багато антиоксидантів і є символом знаменитої середземноморської дієти, корисної для здоров'я.
Одним словом, якщо ви дбаєте про свою фігуру, починаємо готувати рататуй :) одночасно вмикаємо для перегляду та гарного настрою однойменний мультфільм.
- 1 цибулина
- 2 зубчика часнику
- 2 червоних болгарських перці
- 2 лаврових листка
- 3 ст. л. оливкової олії
- сіль, перець
- 2 баклажани
- 1 кабачок
- 3-4 помідори
- зелень базиліка
Спочатку підготуйте усі овочі. Баклажани і кабачок наріжте дрібними кубиками. Перець очистіть від насіння і теж наріжте дрібними кубиками.
Цибулю і часник теж наріжте дрібно.
Помідори розріжте на четвертинки, заберіть сік та насіння і поріжте дрібними кубиками.
У великій сковорідці з високими стінками розігрійте олію, додайте цибулю, часник, перець та баклажани і обсмажуйте протягом 3-4 хвилин. Посоліть, поперчіть, додайте два лаврових листа, перемішайте акуратно і готуйте на невеликому вогні ще 5-7 хвилин.
Додайте помідори та кабачки і готуйте ще 5-7 хвилин. Відставте, посоліть та поперчіть до смаку, вийміть та викиньте лавровий лист, натомість додайте дрібно нарізану зелень базиліка, акуратно перемішайте.
Немає коментарів:
Дописати коментар