Смачний вийшов кекс: в міру солодкий, вологий всередині, з підсушеними горіхами. Добре смакував з простим білим морозивом та горнятком кави з молоком. І до речі, це гарний рецепт для "утилізації" перестиглих бананів.
Розігріваємо духовку до 180гр.
Форму змащуємо маслом і посипаємо борошном.
Готуємо суху і мокру суміш, змішуємо їх ложкою до зволоження сухих інгредієнтів (не збиваємо міксером) та виливаємо готову суміш у форму.
Печемо 1 годину при 180гр.
Для сухої суміші:
- 2 скл борошна
- 3/4 скл цукру
- 3/4 ч.л. соди
- щіпка солі
- горіхи підсушені в духовці
Для мокрої суміші:
- 3 банани розім'яти виделкою чи товкачкою
- 90 г масла розтопленого
- 3 ст.л. сметани
- 2 яйця
в мене чомусь не пропікся хоча знизу вже почав підгоряти потршки:( що то може бути? ручки дві ліві?
ВідповістиВидалитиякщо знизу підгорів, а зверху і всередині не пропікся, значить погано була розміщена форма в духовці або духовка погано пече. навіть не знаю, що сказати.
Видалития вже вияснила))) ТОДІ ЗАБАГАТО БАНАНІВ ДАЛА, і засильний газ)) всі наступні рази просто супер) дякую!
ВідповістиВидалити:) на здоров'я
Видалити