Я зараз часто готую песто, тому що на городі багато свіжого базиліку. Соус песто найкраще смакує з макаронами, також ним дуже добре приправляти шпинат, овочі на грилі; песто добре подавати на підсушених грінках.
Я готую його в кухонному комбайні за пару секунд. Спочатку ставлю відварювати макарони, а тоді готую песто.
Якщо немає пекоріно, замініть його пармезаном (я використовую грана падано, бо дуже його люблю). Листя базиліку треба помити і підсушити, намагатися не мнути листочки, ну але то вже нюанси.
Песто 4-6 порцій:
- 80г базиліку
- 1 зубчик часнику
- 50г пармезану
- 30г пекоріно
- 30г кедрових горішків
- 150г олії
- сіль до смаку
Спочатку в блендері на високій швидкості подрібнюємо всі інгредієнти, крім олії.
Потім додаємо олію і на найменшій швидкості все перемішуємо.
Мінімум зусиль і така смакота :)
Немає коментарів:
Дописати коментар