Готувала вчора дуже смачну зупу з гарбуза, рецептом якої зі мною поділилася коліжанка.
Рецепт дуже простий, і якщо у вас є гарбуз, рекомендую приготувати.
На каструлю об'ємом 3 л:- 1 кг гарбуза
- 6 середніх картоплин
- 1 цибулина
- лавровий лист
- сіль, перець
- олія, масло
Почищений гарбуз і картоплю нарізати кубиками. У велику сковорідку налити олію, викласти картоплю і злегка обсмажити до такої жовтої скоринки. Перекласти картоплю у каструлю, залити окропом чи гарячим овочевим бульйоном і варити на малому вогні.
Тим часом у цю ж сковорідку викласти порізаний гарбуз і теж злегка обсмажити. Перекласти його у каструлю до картоплі, додати лавровий лист і продовжувати варити.
У сковорідці розтопити масло і обсмажити на ньому дрібно нарізану цибулину (можна додати ще часник). Перекласти у каструлю, посолити зупу. Дати поваритися ще 5-7 хв.
Вийняти лавровий лист. Перекласти овочі у блендер і зробити пюре, поступово додавати овочевий відвар і знову збивати. Довести до такої консистенції, яку любите. Я наприклад люблю достатньо рідку зупу-пюре.
Подавати з хлібними сухариками, можна присипати обсмаженим гарбувовим насінням чи сухим твердим сиром (пармезаном чи грана падано).
Смачного!
Зупа смакота!!! Дякую!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалитисмакота, ням-ням
ВідповістиВидалитиІ я то саме кажу! Дуже люблю цю зупу :)
ВидалитиСмачний супчик, дуже гарну ноту створює зажарка на маслі. Дякую за рецепт! Завдяки Вашому блогу вдалося розширити свої кулінарні горизонти:)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Дякую вам за гарні слова :)
ВидалитиЯ ще додаю в тарілку дрібно нарізане кисле яблуко (1 ст. ложка), воно додає приємного присмаку 😀
ВідповістиВидалити