четвер, грудня 29

Лимонні мафіни


Ці лимонні мафіни вийшли дуже повітряні та ніжні, з тонким ароматом мигдалю та цитрини.
Вони не дуже солодкі, тому ідеальні для дітей та до кави на сніданок. І ще я обов'язково приготую їх до новорічного столу.

Рецепт розрахований на 12 штук:



Духовку розігріваємо до 205 гр.

Суха суміш:
  • 150 г  борошна
  • 60 г меленого мигдалю
  • 1 ч.л.розпушувачу
  • 0,5 ч.л. соди
Перемішуємо, щоб всі сухі інгредієнти добре розподілилися.

Мокра суміш:
  • 1 яйце
  • 100 г цукру (якщо любите досить солодку випічку, то дайте більше цукру)
  • сік і цедра 1 лимона
  • 120 мл кефіру
  • 50 г олії

Всі мокрі інгредієнти теж добре перемішуємо столовою ложкою, але ні в якому випадку не збиваємо міксером!

Готуємо форми для мафінів, духовка повинна бути вже розігріта до 205 гр. Тоді вливаємо мокрі інгредієнти до сухих, вимішуємо ложкою до повного зволоження борошна, це десь 10-15 помішувань, не більше!! Розподіляємо по формах та печемо 15 хв.

Смачного!

2 коментарі: