Для любителів усього шоколадного пропоную рецепт шоколадних мафінів.
Рецепт розрахований на 12 мафінів.
Духовку розігріваємо до 205 гр. Беремо дві посудини для сухих та мокрих інгредієнтів (я використовую пластикові високі миски).
В одну миску кладемо:
- 250 г борошна
- 80 г какао
- 1 ч.л. розпушувачу
- 0,5 ч.л. соди
- 0,5 ч.л. солі
- ванілін
Перемішуємо, щоб всі сухі інгредієнти добре розподілилися.
В другу миску кладемо:
- 2 яйця
- 250 г цукру
- 113 г розтопленого і трохи охолодженого масла
- 200 г кефіру
Всі мокрі інгредієнти теж добре перемішуємо столовою ложкою, але ні в якому випадку не збиваємо міксером!
Як додаток використовуємо 150 г сухої журавлини чи грубо поламаного/порізаного шоколаду.
Готуємо форми для мафінів, духовка повинна бути вже розігріта до 205 гр. Тоді вливаємо мокрі інгредієнти до сухих, вимішуємо ложкою до повного зволоження борошна, це десь 10-15 помішувань, не більше. Додаємо журавлину чи поламаний шоколад, розмішуємо і розподіляємо по формах.
Печемо 15-18 хв., якщо сірник чи зубочистка виходить суха без тіста, значить шоколадні мафіни вже спечені.
Смачного!
Дякую за такий простий і швидкий в приготуванні рецепт. Вийшло все дуже смачно!
ВідповістиВидалитиВипадково натрапила на ваш сайт, дуже подобається!
Дякую за приємні слова!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт!!!Зробила-дуже сподобалось!!!Також випадково натрапила на сайт!!!Сестра прийшла в гості---угостила мафінами-дуже їй сподабалось(з"їла аж 4 штуки).Просто й швидко...Тільки не добавляла розпушувача,і какао менше дала.
ВідповістиВидалитиПечіть на здоров'я!
ВідповістиВидалитиЩе не пробували, проте наперед знаємо що буде дуже смачно. Це вже другий рецепт з вашого сайту (про мафіни). Про результат обов'язково напишу. Дякую вам за ці рецепти.
ВідповістиВидалитиДякую за смачнючий і простий рецепт. Ми з донькою спробували (це її перша випічка), супер!
ВідповістиВидалитиТатьяна, на здоров'я! Випікати з дітьми - це найкращі моменти на кухні :)
ВідповістиВидалити