Я маю чотири перевірених рецепта пляцка з яблук і хочу їх запропонувати.
Отже, рецепт перший:
- 250 г масла
- 200 г майонезу (1 пачка)
- 5 жовтків
- 3/4 скл. цукру
- 2/3 пачки порошку до печива
- борошно
- яблука, кориця
Розтерти жовтки з цукром, ввести м'яке масло, майонез і ще раз добре розтерти. Поступово додавати просіяне борошно і порошок до печива, замісити м'яке, вільне, не туге тісто (воно повинно легко відходити від рук).
У форму для випічки викласти 2/3 тіста, сформувати борти, посипати дрібними сухарями. Викладати тісто руками, тому що воно дуже жирне і пластичне. Зверху розподілити тонко нарізані яблука (краще брати кислуваті, вони смачніші, коли спечуться), посипати 2 ст.л. цукру і корицею за смаком. Зверху пощипати частину тіста, яка залишилася.
Пекти пляцок з яблук до зарум'янення тіста при 200 гр.
По цьому рецепту я печу великий пляцок у прямокутній формі 24*30 см. Якщо готувати тісто на пів порції, то достатньо круглої форми діаметром 24 см.
Смачного!
СПАСИБІ
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалитиА яке то виходить тісто, м'яке чи пісочне?
ВідповістиВидалитиТісто виходить розсипчасте.
Видалити