Я дуже люблю пекти хліб! Тому мій перший пост буде саме про це. Отже, простий рецепт смачного хліба:
Необхідно:
- 500 мл теплої води
- 50 г дріжджів
- 1 ч.л. солі з чубком
- 1 ч.л. цукру з чубком
- 2 ст.л. олії
- 800 г борошна
У теплій воді розчиняю дріжджі, сіль, цукор. Поступово додаю добре просіяне борошно і олію. Я вимішую тісто руками 8-15 хвилин. Потрібно досягнути моменту, коли тісто буде вільно відставати від рук. Кількість борошна для цього рецепту може змінюватися залежно від його якості, але не набагато. Вимішане тісто накриваю рушником і ставлю в тепле місце на 30 хв, щоб підійшло. Потім розподіляю його у форми, змащені жиром і посипані борошном, знову ставлю в тепле місце на 20-40хв. Тим часом нагріваю духовку до температури 230 градусів. Печу хліб 15 хв при 230 гр., потім зменшую до 200 гр і печу ще 25хв., хліб повинен добре зарум'янитися. Виймаю спечений хліб з духовки, перевертаю форму і стукаю по дну хліба, повинен бути такий глухий звук. Це означає, що хліб добре пропікся всередині.
Звичайно, я гарячий хліб одразу не нарізаю, а даю йому відпочити мінімум 1 годину, а вже потім ...просто насолоджуюся смачним домашнім хлібом.
Хліба я ще не пекла ніколи, мабуть твій рецепт буде для мене першим.Дуже апетитно і гарно твій хліб виглядає.Ти молодець.
ВідповістиВидалитиЯ теж печу домашній хліб з своєї муки і дуже смачно виходить.
ВидалитиДякую. Насправді хліб дуже легко пекти. Але є один мінус - це затягує :) потім на магазинний дивитися не захочеться :)) ну хіба на чорний
ВідповістиВидалитиА я й чорний печу , з житнього борошна !
ВидалитиПривіт! Моя подружка пекла хліб за твоїм рецептом ( я їй диктувала а вона місила), то дуже задоволена і казала що смачний хліб.Вже два рази пекла і буде пекти постійно))).
ВідповістиВидалитиДуже приємно читати такі речі :) Дякую!
ВідповістиВидалитиА я сьогодні спробую спекти по цьому рецепту))
ВідповістиВидалитиВідпишіться чи задоволені результатом.
ВидалитиДуже смачний хліб.Простий та легкий в приготуванні.Дякую за рецепт!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я :) Печіть частіше!
ВидалитиПривіт! Пекла хліб за Вашим рецептом, просто немає слів яка це смакота)))) Питання: а з житнього борошна як спекти хліб? Ті ж інгредієнти додавати, чи може якісь інші пропорції, що порадите?))) Заздалегідь вдячна за відповідь!!!
ВідповістиВидалитиПривіт! Не знаю що порадити стосовно житнього борошна, бо я не пекла з житнього.
ВидалитиПрівєтік!Дуже дякую за рецепт,сьогодні пекла,дуже смачно.КЛАС!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиПривіт! Сьогодні спекла хліб по Вашому рецепту вийшло дуже смачно діти з"ли на ура .будем ще пекти Дякуємо!!!
ВідповістиВидалитиПривіт! Печіть частіше :) Я сьогодні доречі теж пекла хліб :)
ВидалитиПривіт!Дуже смачненький вийшов хліб Дякуємо за рецептик=)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
Видалититісто вже підходить - чекаю результату)))
ВідповістиВидалитискажіть будь-ласка, чого хліб має запах дріжів?
ВідповістиВидалитиМожливо дріжджі були не зовсім свіжі, в мене так одного разу було. Або тісто мало часу вистоялося, в недостатньо теплому приміщенні. Причин може бути багато, але це не привід опускати руки. Пробуйте пекти знову :)
ВидалитиДякую!
ВидалитиПідскажіть,які мають бути дріжджі,і які брати форми.Дякую.
ВідповістиВидалитиДріжджі мають бути мокрі, свіжі.
ВидалитиЯ печу у різних формах, то в довгих прямокутних металевих з антипригарним покриттям, то в силіконових круглих тортівницях.
Доброго дня! чудовий рецепт дуже смачний хліб. дякую вам!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше.
ВидалитиА підскажіть будь ласка,можи у вас є якийсь рецепт печеня чи булочок щоб менши затрат і смачно?
ВидалитиПодивіться рецепти по тегу пиріжки. Рецепти усі дуже прості, смачні та недорогі.
ВидалитиДуже смачний хліб, дякую Не можу подивитись рецепт пиріжків(. Можете дати посилання?
Видалитиhttps://prostirecepty.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%96%D0%B6%D0%BA%D0%B8
Видалитишукайте по тегу - пиріжки
Спекла сьогодні хліб за вашим рецептом, вийшов дуже дуже смачний!!! Дякую буду пекти ще обов'язково!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
Видалитискажіть чи треба ставити воду в духовку
ВідповістиВидалития не ставлю воду в духовку
ВидалитиВчора пекла хліб за вашим рецептом, вийшов дуже класний. Дякую!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
ВидалитиЯ доречі дуже люблю пекти хліб.
а скільки хлібин виходить в середньому?
ВідповістиВидалитито від форми залежить. я печу одну велику круглу або дві менші подовгасті.
ВидалитиСкажіть, будь ласка, чи пекли ви хліб за цим рецептом з сухих дріжджів? Якщо так - то скільки їх потрібно і чи є якась різниця в рецепті. Бо маю вдома лише сухі дріжджі, а на дворі така погода, що аж ніяк не хочеться виходити в магазин.
ВідповістиВидалитиAmina, я не пекла хліб з сухих дріжджів, завжди використовую мокрі.
ВидалитиЯ експериментувати, в обох випадках виходить дуже смачний. Брала 1/2 пакетика сухих дріжджів (пакет має 12 г.)
ВидалитиСкажіть,чи потрібно,щоб розчинені дріжджі постояли декілька хвилин?Чи одразу замішувати тісто.
ВідповістиВидалитиЯ замішую тісто одразу, але можна додати трохи борошна до розчинених дріжджів і дати трохи постояти.
ВидалитиДякую! Справді, дуже смачний хліб! Пекла вже другий раз.
ВідповістиВидалитищо робити, щоб хліб швидко не черствів? порадьте щось)
ВідповістиВидалитихліб спечений за цим рецептом в мене не черствіє швидко. я зберігаю його в поліетиленовому пакеті в закритій шафці.
ВидалитиДуже корисна порада дякую
ВідповістиВидалитихліб супер сьогодні пекла
ВідповістиВидалитина здоров'я
ВидалитиСьогодні пекла. Хліб смачний,але дуже кришиться . Чого? Шо я зробила нетак?
ВідповістиВидалитиОлію додали? Пропоную тісто довше вимісити, додати 3 ст.л.олії та змінити марку борошна. Думаю тоді все буде гаразд.
ВидалитиСкажіть будь ласка, тісто має бути рідкувате чи тугіше, бо я дала 700гр і воно в мене получилось майже як на вареники,дякую
ВідповістиВидалитиТісто не повинно бути рідкувате і зовсім не як на вареники. Дотримуйтеся рецепту, точно зважте продукти і буде вам щастя :)
ВидалитиПечу хліб по вашому рецепту місяць. Дуже подобається просто,швидко і дуже смачно.Дякую за рецепт.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Дуже дякую за відгук :)
ВидалитиСьогодні печу хліб вже в другий раз, дуже простий і смачний виходить. Цього разу додала трошки більше солі, але це на мій смак. Дякую за рецепт!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше!
ВидалитиПривіт) мені дуже сподобався ваш хлібець, ви молодчинка. Я сьогодні вирішила спекти хліб по вашому рецепту, правда він ще в духовці, але вже скоро буде готовий)) Обовязково напишу, який результат)) До речі, я хліб печу перший раз в житті))
ВідповістиВидалитиУрааа!!! Мій хлібець удався))) Дуже смачний і мягенький. Шкода, що фото не можна додати(( Дуже дякую за рецептик.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше!
ВидалитиДякую дуже.Дійсно все просто, смачно та корисно, давно шукала щось подібне. Спробувала....Тепер печу кожен день. Сім'я задоволена, сина не відірвати від столу..і до чаю, і просто так.
ВідповістиВидалитиДуже дякую.
На здоров'я!
ВидалитиСпекла висівковий хліб по цьому рецепту. Їсти можна але був не пухким.
ВідповістиВидалитиДякую.за смачний і простий рецепт хліба.
ВідповістиВидалитиЯ люблю "швидкі" рецепти. Печу хліб за подібним описом, тільки зразу викачую, розкладаю у форму й ставлю підходити. Коли добре підросте. ставлю в духовку. Спечений хліб злегка протираю вологою серветкою й накриваю рушником. Хліб пропарюється, шкоринка робиться м,яка-м,яка.
ВідповістиВидалитиПечу хліб за Вашим рецептом, спробував сьогодні з житнім борошном на половину з пшеничним, отримав дуже смачний хліб. А беру сухі дріжджі 11 г на порцію по Вашому рецепту. Дякую Вам за рецепт.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиСпробую спекти =)
ВідповістиВидалитиСудячи з коментарів має вийти дуже смачний =)
Дуже легкий та економний рецепт :)
Дякую )))
Ви молодець !!))))
Дякую :)
ВидалитиСпасибі за простий, але дуже смачний рецепт. Хліб - просто смакота.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
Видалитиа з висівками не знаете як спекти?
ВідповістиВидалитиНе пекла з висівками.
Видалитичудовий рецепт... все зрозуміло.. досить непогано на перший раз в мене спеклось))......дякую)
ВідповістиВидалитиочень большое спасибо за рецепт .севодня попробувала ,ОЧЕНЬ ВКУСНО дети сели полбуханки (остывшего)и говорили что очень вкустно
ВідповістиВидалитидуже дякую за рецепт ,сьогодні поробували перший раз,вийшло просто СУПЕР!!!діти пів буханки з"їли ,ВСІМ РЕКОМЕНДУЮ ЦЕЙ РЕЦЕПТ!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт)))!!! Дуже смачний хлібчик)))!!! Рекомендую))!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиВелике дякую за рецепт!!!))) Дуже смачний хлібчик!!!))) Рекомендую)))!!!
ВідповістиВидалитиДякую за такий простий і доступний рецепт. Саме те що мені треба. Вже кілька разів пекла по ньому - смачно і так - магазинного ( а тим паче в наших краях) вже не хочеться. ;)
ВідповістиВидалитиЦілком з вами погоджуюся! В магазинах хліб дуже низької якості.
ВидалитиВелике дякую за рецепт, хлібчик вийшов як пушок,і дуже смачний.
ВідповістиВидалитидякую за рецепт!!! вперше пекла хліб, і така задоволена!!! безподобно смачний!!!!аж натішитись не можу))
ВідповістиВидалитиРецепт Класний!!!Дякую що поділились.Получився з першого разу, одразу ж зробила другу порцію.Економно та дуже смачно.
ВідповістиВидалитиМожете змастити яйцем, а можете і не змащувати.
ВідповістиВидалитиА в мене бачу верх потріскався, ще правда в духовці але вже видно.
ВідповістиВидалитиМоже замало вистоювався, тому і потріскався. Але як виріс добре і потріскався згори, то нічого страшного )))
ВидалитиДякую за рецепт, хлібчик вийшов дуже смачненький!!!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт! гарно описали. Все вийшло. Я ще накривала форми фольгою.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиДякую! За рецепт,діткам дуже сподобався хліб,а я ще на низ духовки ставила сковорду з водою,щоб хлів вийшов мякший.
ВідповістиВидалитиСьогодні вперше буду пекти хліб, хочу по твоєму рецепту. На фото він виглядає дуже апетитно!!! Сподіваюся в мене також вийде)))
ВідповістиВидалитиДуже смачний хліб!!!я вже другий раз печю))))/!!!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт.Пік кілька разів,получається смачно.Вчора трошки змінив рецепт,замість води замісив на молоці і додав 1 яйце...Всім сподобалось...
ВідповістиВидалитиНа здоров'я, Петро!
ВидалитиЯ не люблю додавати ні яйця, ні молоко в тісто для хліба, він мені тоді виходить сухіший.
Дуже смачний хлiб)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиВипікаю вже втретє!! Дякую дуже смачний🤗🤗
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше.
Видалитихліб дуже смачний
ВідповістиВидалитиБудь ласка, напишіть скільки буханців хліба має вийти.Дякую.
ВідповістиВидалитиЯ печу один в круглій формі або два у вузьких подовгастих.
ВидалитиДуже смачний хліб я пекла житньо-пшеничний по цьому рецепту
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиЯ сьогодні спeкла одну круглу хлібину,а під хліб підклала листя капусти,так як робили наші бабці у пeчі- на чeрeні...Потім як спeчeться хліб,листя підсушeнe знімається,а хліб набуває додаткового приємного аромату і ніколи нe підгорить.Дякую за рeцeпт!
ВідповістиВидалитиЦікаво дуже. При нагоді треба спробувати.
ВидалитиЯ вже замісила тісто,підходить.Тісто має дуже приємний запах.Хочу запитатись чи потрібно змащувати його яйцем перед випічкою?Дякую!!!Рецепт дуже класний!!
ВідповістиВидалитиЯ не змащую хліб яйцем, але це за бажанням.
ВидалитиСьогодні спекла хліб по вашому рецепту з муки другого помолу. Вийшов смачний і пухкий.
ВідповістиВидалитиЯ пекла хліб і раніше,але хочу попробувати ще якийсь рецепт і чомусь Ваш мені більш до вподоби.Уже замісила,чекаю коли зійде.Спасибі за рецепт.
ВідповістиВидалити