На 6 великих порцій беру:
- склянку сухої червоної квасолі
- 400 г квашеної капусти
- 8 середніх картоплин
З вечора замочую квасолю. Відтискаю і дрібно нарізаю квашену капусту, не промиваю її. Окремо відварюю квасолю до готовності, кілька разів змінюючи воду. Чищу картоплю і цілою кладу в каструлю разом з капустою, заливаю води стільки, щоб покрити овочі на 4см, підсолюю та варю до готовності картоплі (коли готова картопля, то готова і капуста!). Перетираю через дуршлаг або просто розминаю картоплю і квасолю, змішую з відваром і капустою до потрібної консистенції.
Особливо, якщо додати до цідженого капусняка смачні канапки з свіжого домашнього хліба+домашня шинка :)
ВідповістиВидалитиМоя баба такий готувала, я теж вчуся його варити, щоб внукам передати :)
ВідповістиВидалитиЯ дуже люблю цей капусняк. Його теж моя баба готувала.
ВидалитиДоброго дня! Я називаю цю улюблену зупку Підбивана капуста. Варю на свинних ребрах.Червону фасолю варю окремо (весб час підливаючи холодну воду). Коли фасоля майже готова, то додаю сиру бульбу і варю разом до готовності. Потім мну як на пюре, пізніше перетираю через сито( паццьорки від фасолі не викидую, кладу в зупку)Зажарюю цибулькою з шкварочками і додаю до сковорідки 200-250 грам сметани. Ох і смачна зупка!!! Можна істи і холодною!
ВідповістиВидалити