неділю, лютого 10

Домашні пельмені


Сьогодні вирішила приготувати пельмені. Це зовсім нескладно, лише трохи довго. Але результат вартує витрачених зусиль, бо мало що зрівняється за смаком з домашніми, щойно звареними пельменями.

Я коли ліпила пельмені, то слухала радіо, а там зараз передсвяткова лихоманка на тему дня Валентина: і туди підіть, і такі подарунки купіть, і ось такі подарунки купіть, і ось там столик забронюйте, бла-бла-бла. А я думаю, якщо ви вже готуєтеся святкувати день Валентина, то зробіть такий подарунок своєму чоловікові чи хлопцеві - приготуйте домашні пельмені. 100% оцінить!



Тісто замішуємо таке як на вареники: просіяне борошно, яйце, холодна вода. Місимо поки не сформується еластична куля, не туга, не дуже м'яка. Залишаємо тісто на 15-20хв, а тим часом готуємо начинку.

Для начинки найкраще брати і свинину, і яловичину, в рівних частинах. Якщо маєте баранину, прекрасно, додайте ще й баранину. Мелемо 0,5кг м'яса і 1 цибулину на м'ясорубці, солимо, перчимо за смаком, можна додати кілька зубчиків часнику якщо дуже любите. Начинку добре перемішуємо.

Розкачуємо тісто, витискаємо склянкою кола, кладемо на середину м'ясний фарш, складаємо навпіл і добре защипаємо краї (щоб м'ясний сік під час варіння не витікав з пельменя), потім з'єднуємо вушка пельменя навхрест, як на фото.




Доводимо воду до кипіння, підсолюємо, кладемо пельмені, легко переміщуємо і варимо протягом 4-5 хв від моменту закипання. Витягуємо пельмені шумівкою, даємо підсохнути 20-30 секунд, викладаємо на тарілку, додаємо масло.

Варіантів подачі безліч: я бачила що пельмені їдять з маслом і чорним перцем, з кетчупом і майонезом, з маслом і сметаною, з соєвим соусом, з аджикою, думаю список можна продовжувати безконечно :) Я наприклад люблю з оцтом і гірчицею.

Немає коментарів:

Дописати коментар