Відкритий пиріг з простого тіста на пиві з начинкою з літніх овочів: кабачок, баклажан, помідор, солодкий перець, часник, цибуля.
Дуже смачний та ефектний пиріг, але він потребує довших приготувань.
Я пекла в круглій формі діаметром 28см.
Для тіста:
- 0,5 склянки пива (120г)
- 0,5 склянки олії (120г)
- 2 склянки борошна (300г)
- щіпка солі
З цих інгредієнтів замісити тісто, відкласти його, поки готуємо начинку.
Соус:
- 1 цибулина
- 4 зубчики часнику
- 1 солодкий червоний перець, порізати соломкою
- 3 помідора натерти на грубій терці, шкірку викинути
Приготувати соус: обсмажити на олії цибулю, часник, солодкий червоний перець, додати натерті помідори і трохи потушкувати на маленькому вогні, щоб випарувалася зайва рідина.
Для начинки я взяла 1 маленький кабачок і 2 великих баклажани, 4 зубчики часнику. Кабачок просто порізати кружальцями. Баклажани порізати кружальцями, посолити, дати трохи постояти, відтиснути і обсмажити на олії.
Формуємо пиріг для випікання:
- розкачати тісто на пергаментному папері
- викласти на тісто половину соусу
- викладати на соус шар обсмажених баклажанів, кружальця кабачків
- викласти залишки соусу та решту баклажанів, кабачків та порізаний пластинками часник
- загорнути краї тіста досередини
- випікати в попередньо розігрітій до 180гр духовці 35хвилин
Дякую пробую спекти) А олія має бути соняшникова чи оливкова?
ВідповістиВидалитиУ даному випадку це не принципово. Яку маєте, таку і використовуйте.
ВідповістиВидалити