Готувати їх просто і недовго.
Простий рецепт палюшок:
- 1 кг картоплі
- 400 г сиру домашнього
- 2 яйця
- 5 ст.л. борошна з гіркою
- сіль, перець
Картоплю відварити, розім'яти, вистудити. Додати сир, яйця, сіль, перець і борошно, добре вимішати (якщо не тримається купи, то додати більше борошна). Поділити на 4 частини
Викласти одну частину на посипану борошном поверхню, розкачати руками валик товщиною 2 см і ножем нарізати палюшки по 4 см. Потім легко скотити кожну палюшку, надавши їй форму.
Відварити у киплячій підсоленій воді. Я виймаю палюшки одразу після закипання, щоб не розварилися, і змащую підсмаженою на олії чи маслі цибулею. Подаю зі сметаною.
Просто, невибагливо і дуже смачно! Попробуйте приготувати.
P.S. Палюшки смачні, коли сир кислуватий + добре посолити і поперчити.
Файна штука!!
ВідповістиВидалити