Вирішила написати рецепт своєї улюбленої піци, дуже часто її готую.
Думаю італійці не закидають мене гнилими помідорами, за те, що він трохи пристосований до наших українських реалій :)
Для тіста на велику піцу:
- 200 мл води
- 20 г свіжих дріжджів
- щіпка солі
- 2 скл борошна + трохи борошна на присипку
У теплій воді розчинити дріжджі та сіль, поступово додавати просіяне борошно та вимішувати тісто, щоб не липнуло до рук.
Розкачати тісто тонким пластом і розподілити його по формі. Розігріти духовку до 200 гр.
Поки духовка розігрівається, а тісто відпочиває, приготувати начинку.
Три великих м'ясистих помідори натерти на крупній терці, викласти на дуршлаг, щоб стік зайвий сік.
Викласти пюре з помідорів на тісто, посолити, поперчити, зверху потерти сир.
Пекти 15-20 хв. при 200 гр, щоб сир зарум'янився. Спечену піцу посипати базиліком.
А форму чим встелити, пергаментом, фольгою чи просто змастити олією чи не потрібно?
ВідповістиВидалитиформу достатньо змастити олією.
Видалити