середа, квітня 27

Дуже смачна зупа зі щавлю


Ми їздили на пікнік смажити ковбасу, а там під соснами ріс квасець, дуже багато квасцю. Я назбирала і ось готова зупа :)

Зупа з квасцю в мене асоціюється з весною, влітку я дуже рідко варю.




Необхідні інгредієнти:

  • картопля 5 шт
  • морква 1 шт
  • цибуля 1 шт
  • рис довгий 3 ст.л. ложки
  • яйця варені 4 шт.
  • багато щавлю
  • зелень петрушки чи кропу
Варимо зупу на м'ясному бульйоні чи на воді, кому як подобається. Але якщо варимо на воді, то моркву з цибулею попередньо підтушковуємо на маслі чи олії.

У киплячий бульйон додаємо порізану картоплю, моркву, цибулю, солимо, кидаємо лавровий лист. Коли повариться 5 хв, всипаємо промитий рис і варимо ще 10 хв. Дехто варить без рису,  а ми любимо саме такий варіант цієї зупи.

Щавель перебираємо, оглядаємо листочки з двох боків, добре промиваємо і нарізаємо. Кидаємо в зупу, даємо поваритися 5 хв. Вимикаємо газ, додаємо дрібно порізану зелень та варені яйця, нарізані кубиками, накриваємо кришкою і даємо зупі настоятися 10-15 хв. 

Подаємо зі сметаною. Смачного!


2 коментарі:

  1. Ми ще, крім різаних яєць, розтираємо в кружечці жовток з ложечкою сметни і додаємо це в суп.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Коли саме додаєте? Коли вже виключили газ і відставили чи ще довести до кипіння треба?

      Видалити