Зупа з квасцю в мене асоціюється з весною, влітку я дуже рідко варю.
Необхідні інгредієнти:
- картопля 5 шт
- морква 1 шт
- цибуля 1 шт
- рис довгий 3 ст.л. ложки
- яйця варені 4 шт.
- багато щавлю
- зелень петрушки чи кропу
Варимо зупу на м'ясному бульйоні чи на воді, кому як подобається. Але якщо варимо на воді, то моркву з цибулею попередньо підтушковуємо на маслі чи олії.
У киплячий бульйон додаємо порізану картоплю, моркву, цибулю, солимо, кидаємо лавровий лист. Коли повариться 5 хв, всипаємо промитий рис і варимо ще 10 хв. Дехто варить без рису, а ми любимо саме такий варіант цієї зупи.
Щавель перебираємо, оглядаємо листочки з двох боків, добре промиваємо і нарізаємо. Кидаємо в зупу, даємо поваритися 5 хв. Вимикаємо газ, додаємо дрібно порізану зелень та варені яйця, нарізані кубиками, накриваємо кришкою і даємо зупі настоятися 10-15 хв.
Подаємо зі сметаною. Смачного!
Ми ще, крім різаних яєць, розтираємо в кружечці жовток з ложечкою сметни і додаємо це в суп.
ВідповістиВидалитиКоли саме додаєте? Коли вже виключили газ і відставили чи ще довести до кипіння треба?
Видалити