Дуже люблю випічку з вишнями. Сьогодні пекла рогалики.
Тісто по цьому рецепту виходить дуже смачне, ніжне та пухке. Вишні взяла у власному соці; вони достатньо солодкі, у випічці ароматні та соковиті.
Рогалики з вишнями, простий рецепт:
- 6 скл. борошна
- 300 г вершкового масла
- 3 яйця
- 4 ст.л. цукру
- 250 мл молока або кефіру
- 50 г дріжджів
Багато фото і опис процесу нижче.
Просіяне борошно змішуємо з м'яким маслом, додаємо яйця збиті з цукром та дріжджі, розчинені у теплому молоці чи кефірі, замішуємо м'яке тісто. Ставимо тісто на 2 години у холодильник.
Це фото тіста перед візитом у холодильник.
Пройшло 2 години, вийняли тісто з холодильника. Як бачимо, воно суттєво збільшилося в об'ємі.
Одразу хочу написати дуже важливий момент. З вищевказаних інгредієнтів виходить 128 рогаликів, такого розміру як на фото. Якщо кількість вас жахає :)), то візьміть половину інгредієнтів. Одного разу я теж пекла на половину порції. І це була моя велика помилка :)) Тоді до нас несподівано завітали гості, і рогаликів виявилося мало.
Тісто легко місити, дуже легко розкачувати, воно пластичне і м'яке. Взагалі з цього тіста я пробувала пекти просте печиво посипане цукром, вийшло смачно. Також з нього можна зробити булочки з солодкою начинкою, наприклад з сиром і родзинками.
Повернуся до рогаликів з вишнями. Тісто я поділила на 16 рівних частин. Кожну з них необхідно тонко розкачати у формі кола, порізати на 8 сегментів, викласти вишні та сформувати рогалики.
Рогалики викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
і випікаємо у попередньо нагрітій до 200 гр. духовці протягом 15 хв.
Виходять рогалики з тонким шаром тіста, а всередині багато соковитих вишень. За бажанням можна посипати цукровою пудрою. Смачного!
Завтра обов'язково напишу як правильно загортати рогалики, щоб не витікав і не пригорів сік з вишень, а також що ще можна накрутити з цього тіста, якщо вишні закінчилися :)
Яка буде випічка, якщо не давати масла, або зовсім небагато дати? Чи то є суттєво, мене цікавить.
ВідповістиВидалитиНастя, то є дуже суттєво. Якщо зменшити кількість масла, то рогалики будуть сухі та тверді. А якщо його взагалі не дати, вони будуть ще твердіші ))
ВідповістиВидалитиУ Вас гарні рецепти.Дякую. До тіста для рогаликів краще дати молоко чи кефір?
ВідповістиВидалитиЯкщо вдома є і молоко і кефір, то краще дати кефір. Просто нагрівати до теплого його треба дуже обережно, щоб не перегріти і не зробити сир.
ВідповістиВидалитиТісто дуже легко робиться, вже замісили, стоїть в холодильнику, дуже вже хочеться посмакувати рогаликами
ВідповістиВидалитиЗгадала, які смачні ці рогалики, і дуже вам заздрю :)))))
ВідповістиВидалитиЦитринко, бомбові рогалики! Я спекла 40 штучок 50 хвилин тому - і зараз їх вже нема!
ВідповістиВидалитиДяка! Зараз викладу фото собі в блог. Сма-ко-та!
Печіть на здоров'я! Я дуже тішуся, що вам сподобалися рогалики :)
ВідповістиВидалитиСпасибо, рецептик просто супер и рогалики очень вкусные
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалитиСпробувала проготувати рогалики, дуже смачні! а скажіть будь-ласка, чи можна з такого тіста приготувати піццу, якщо, наприклад, не кидати цукру?
ВідповістиВидалититісто для піци не повинно містити вершкового масла, основні інгредієнти вода, борошно і дріжджі.
Видалитирецепт простого тіста на піцу є тут http://prostirecepty.blogspot.com/2012/02/blog-post_17.html
вчора до обіду пекла половину рецепту, а чоловік обурився, що так мало. Замісила по обіді ще половину: сьогодні майже нічого не залишилось: смачно! Правда, лише третина була з вишнями (мороженими- адже грудень надворі), а решта - з дуже густим сливовим повидлом. Не скажеш, які були кращі :)
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт!!!
На здоров'я!
ВидалитиМені ці рогалики теж дуже смакують! І справді пекти їх треба багато, щоб не забракло :)
дуже смачно получилось! спасибi за рецепт!!!
ВидалитиА якщо замість масла дати маргарин, це погіршить саме тісто
ВідповістиВидалитиАнна, я не зрозуміла, ви запитуєте чи стверджуєте?
ВидалитиСтосовно тіста на маргарині я нічого не можу сказати, бо маргарин я не купую і не використовую. :) Я завжди печу на маслі, також уникаю їсти випічку на маргарині в гостях чи куплену в магазині.
Приблизно 10 років тому зі мною трапилася дуже неприємна історія. Я дуже люблю вареники, можу їх багато з'їсти, особливо коли голодна. І от ми прийшли в гості на вареники, а засмажка до них була зроблена на маргарині. Ввечері та ще 2 дні після того, я думала, що помру, мене так сильно болів шлунок.
Тому раджу пекти на маслі, на дорогому маслі. Ця випічка апетитно пахне, її не страшно дати дитині. Дивіться, на прикладі цього рецепту: масло буде коштувати 18грн, маргарин 4 грн, різниця 14 грн і це на 128 рогаликів.
дякую за рецепт,рогалики вийшли смачненькі
ВідповістиВидалитиНа здоров'я :)
ВидалитиДЯКУЮ!!! Рогалики вийшли надзвичайні!!!
ВідповістиВидалитиМар'яна, на здоров'я! Це один з моїх улюблених рецептів :)
ВидалитиЯк добре, що натрапила на цей рецепт. Колись моя бабуся пекла такі рогалики. Попробую теж. А чи можна з такого тіста формувати пиріжки?
ВідповістиВидалитиЦе тісто дуже добре і на пиріжки :)
ВидалитиОчень вкусно! Муж и дочка в восторге! Спасибо за рецепт :)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
Видалитидуже смачнючі ці рогалики.я довго шукала саме цей рецепт,колись давно моя мама теж пекла такі рогалики.дуже вам дякую. =)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
Видалитиа я ще люблю рогалики посипати цукром.
ВідповістиВидалитидуже смачне доповнення :)
ВидалитиДякую дуже за рецепт,рогалики дуже смачні....
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиДякую за рецепт. Дуже смачно! Нашій сім’ї дуже сподобалися!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
ВидалитиА якщо замість масла додати жир. У мене знайома так робить, каже що добрі.
ВідповістиВидалитиТам вище у коментарях я розпиналася про маргарин :)
ВидалитиЯкщо вам смакує тісто на жирі, пробуйте на здоров'я.
печу такі рогалики дуже давно, моїй сім"ї подобається також, але начинку роблю різну, діти полюбляють начинку з маку та горіхів (перемелену на м"ясорубці) і дадати трішки цукру.
ВідповістиВидалитидуже гарний варіант начинки. дякую, що поділилися.
ВидалитиА чи не треба перед випічкою помазати яйцем, щоб виглядали золотаві?
ВідповістиВидалитиМарія, можете змазати яйцем перед випіканням, то все за вашим бажанням.
ВидалитиРогалики просто супер.Дякую за такий смачний рецепт
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Готуйте частіше :)
Видалитиа дріжді сухі чи живі?
ВідповістиВидалитимокрі дріжджі, не сухі.
Видалитипергамент потрібно змащувати олією?
ВідповістиВидалития ніколи пергамент не змащую.
Видалитичому в мене не вийшло тісто як вийняла з холодильника не підросло зовсім
ВідповістиВидалитиякщо ви все робили по рецепту, а тісто все одно не підросло, то значить були несвіжі дріжджі або захолодне чи загаряче молоко і дріжджі не почали працювати
ВидалитиДуже класні рогалики. Я новачок у випічці , а рогалики вдалися з першого разу.
ВідповістиВидалитиДякую за детальну інструкцію.
На здоров'я! Печіть частіше :)
ВидалитиДуже смачні рогалики, сподобались усій моїй сім"ї. Записала у свій записничок. ДЯКУЮ.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я.
ВидалитиА чому дріжджове тісто тримати в холодильнику 2 години, а не в теплому місці, як традиційно дріжджове тісто???
ВідповістиВидалитиБо це такий рецепт, що треба тримати в холодильнику 2 години.
ВидалитиПісля того як викласти на деко одразу ставити у духовку чи потрібно, щоб підкисли?
ВідповістиВидалитиФактично одні підкисають поки ви робите наступні. Але думаю, якщо є час і ви не поспішаєте, то залиште на 15-20 хв.
ВидалитиДуже смачні) раз приготувала, тепер весь час змушують рідні готувати цю смакоту)
ВідповістиВидалитиВ мене вийшли дуже великі і дуже смачні) Дякую за рецепт*
ВідповістиВидалитиСкажіть будь ласка якими склянками міряти борошно - 200 чи 250 гр? Дякую
ВідповістиВидалити250гр.
ВидалитиЦе дуже смачні рогалики!!!! Пекла кілька разів, ми у захваті. Дуже дякую за рецепт!!!
ВідповістиВидалитиЩойно спекла рогалики і першу порцію, як вітром змело:) Дуууже смачне тісто. І вони сподобались моїй 3-річній доні.
ВідповістиВидалитиУ Вас багато цікавих рецептів, які взяла собі на замітку. Особливо зупка кабачкова. Так і ходить за мною:) Хочу пекти паску по Вашому рецепту.
Дякую! Натхнення Вам до нових рецептів і багато шанувальників!
Щиро дякую за такі гарні побажання!
ВидалитиЦе просто "бомбезні круасани" сказав мій синочок! Дякую за рецепт. Давно хотіла щоб вийшли саме такі на смак. Вони -неймовірні! Ще раз дякую!
ВідповістиВидалитиДуже смачні рогалики!!!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт
Тільки спекла.дуже смачно.дякую за рецепт.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я, Алла!
ВидалитиСупер
ВідповістиВидалитиДякую!
Видалитидякую за рецепт! дуже СМАКОТА!!!
ВідповістиВидалитиДуже смачні рогалики. Я робила зі свіжими вишнями то були трішки кислі з консервованими будуть кращі. Дякую за рецепт!
ВідповістиВидалити