вівторок, червня 7
Якраз сезон для такого смаколика!
Можна сказати, що цей смаколик мій фаворит :)
Відкриваєш банку, одразу відчуваєш тонкий характерний аромат, який ні з чим не сплутати. З'їдаєш одну маленьку ложечку і ... тут навіть не смак є головним, а те, що відбувається у голові, весь калейдоскоп відчуттів.
Рожа перетерта з цукром.
Я її робила точнісінько так, як колись моя бабця, коли я приїжджала в село на канікули: пелюстки рожі змолола на м'ясорубці з дрібними вічками, додала дрібний цукор (з розрахунку 1 склянка мелених пелюсток на 2 скл. цукру). Залишити до розчинення цукру, час від часу помішувати. Потім перекласти у стерилізовану банку, закрутити кришкою та зберігати в холодильнику.
Якщо вам не подобається злегка гіркуватий смак, то білі закінчення пелюсток можна обрізати (тримаєте квітку в лівій руці і ножицями відрізаєте закінчення разом з плодоніжкою).
Використовують як начинку для пампухів, печива, а також у лікувальних цілях при стоматиті. Мені допомагає піднімати настрій і вірити в те, що всі бажання здійснюються :)
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
погоджуюсь... смак дитинства :)
ВідповістиВидалитиа які добрі рогалики з рожею..ммм =) дійсно. смак дитинства
ВідповістиВидалитиАвтентичний рецепт передбачає перетирання пелюстків рожі з цукром в макітрі! І,до речі,не даремно!!!
ВідповістиВидалитиЮстя, автентичні рецепти в інших блогах. Тут рецепти авторські, тобто мої.
ВідповістиВидалитиМи також завжди заготовляли таке варення, але для збереження яскравого кольору додавали кілька кристалів лимонної кислоти
ВідповістиВидалити