На Святу вечерю готуємо лише пісні страви.
Основна страва різдвяного столу - кутя. Пшеницю варимо напередодні або з самого ранку в день Вечері.
Ліпимо вареники просто з картоплею або картоплею і грибами чи відвареною квашеною капустою або з відвареною квашеною капустою і гречкою.
Готуємо голубці з картоплею або кукурудзяною крупою. Подаємо з грибною підливою.
Маринуємо оселедець за 2-3 дні до Вечері.
Печемо медівник з ароматного натурального меду, теж напередодні.
Ну і звичайно робимо пампухи!!!
Варимо узвар з сушених яблук, груш, слив. Як вистигне, додаємо мед, цукор за смаком та видушуємо сік лимона.
Крім того я обов'язково приготую щось яблучне - яблука у листковому тісті або яблучний торт без випікання. І пляцок Карпатка.
Як прикрасити оселю:
- на святкову ялинку печемо пряники, які чіпляємо на вузькі атласні стрічки та зав'язуємо акуратним бантом
- можна зробити таку гарну ялинку на стіні, а можна ці дерев'яні палички зафіксувати грубим шпагатом чи якимось іншим способом по боках, і тоді ялинку можна причепити до стіни за верх
- фарбуємо шишки білою фарбою для стін
Ми прикрашали оселю разом з сином і йому сам процес був важливіший, ніж результат, і давав купу гарного настрою.
Бажаю, щоб ваші приготування до свят не були виснажливими, і теж дарували вам та усім близьким гарний настрій, усмішки і надію на краще.
Христос рождається!
Немає коментарів:
Дописати коментар