Цього разу я пекла медівник у прямокутній формі 23см*27см.
- 2 яйця
- 0,5 скл. цукру
- 0,5 скл меду натурального
- 0,5 скл. кефіру чи сметани
- 25 г масла
- 2 ст.л. олії
- 1 ч.л. розпушувачу
- 0,5 ч.л. соди
- 250 г борошна або 1 скл+3/4 скл.
- 1 ст.л. какао (можна не давати)
- 1 скл. порізаних грецьких горіхів
- спеції: кориця, мелений імбир, мускатний горіх мелений
Розтопити масло і мед, додати у цю суміш олію, цукор, яйця, кефір чи сметану, добре вимішати віничком до однорідності. В окрему посудину просіяти борошно, додати розпушувач (порошок до печива), соду, какао та спеції, перемішати. Мокру суміш влити у борошно, вимішати до повного зволоження борошна, додати горіхи і знову вимішати. Тісто повинно бути як густа сметана.
Вилити тісто у застелену пергаментним папером форму, пекти при 175 гр протягом 1 години 10 хв. Смачного!
P.S. Смачної куті та веселих свят!
P.S. Смачної куті та веселих свят!
Дуже смачний вийшов медівник, дякую. Смакота, шкода тільки що зник так швидко)))
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалити175гр для моєї духовки виявилось забагато і медівник трошки пригорів я пекла 45хв в самий раз.
ВідповістиВидалитив мої духовці за 45 хв не спікається середина. це ще раз доводить те, що всі духовки різні і за випічкою треба дивитися ))
ВидалитиДякую за рецепт! Вперше пекла медівник і зразу все вдалося. Правда, маю не дуже добру духовку, тому розігрівала її до 190 градусів, а в останніх пів години накривала зверху фольгою. І тут - приємна несподіванка, що медівник дуже гарно підріс і майже не опав. То справжнє чудо на моїй кухні:)А на смак - чисто такий як в дитинстві, коли пекла бабця.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Так, смак у цього медівника родом з дитинства.
Видалитио,дуже гарний рецепт,думаю,варто спробувати,а як щодо кураги..?думаю,якщо додати ще й кураги туди ,то ціни йому не буде;)
ВидалитиНе пробувала з курагою. Можливо спробую найближчим часом.
ВидалитиУ неділю пекла медівник за Вашим рецептом. Моїм рідним він дуже сподобався. Нажаль, сама його не їла (піст), але після Пасхи обов'язково спробую! Сьогодні знову пектиму його ))
ВідповістиВидалитиДуже тішуся, що вам сподобався медівник :) Це один з моїх улюблених рецептів.
ВидалитиЧомусь середина пирога взагалі не пропікається. Хтось каже тісто важке, хтось, що треба довше пекти. А що Ви скажете?
ВідповістиВидалития печу медівник при 175 гр протягом 1 години 10 хв в прямокутній формі 23см*27см, пробую чи спечений дерев'яною шпичкою, вона має виходити суха з середини медівника. в моїй духовці все добре пропікається.
Видалитиякщо ви чітко дотримуєтеся усіх пропорцій і маєте точно таку саму форму, тобто ваш медівник такий самий за висотою, все має вийти. якщо у вас інша форма, печіть довше або менше, виходьте з наявної форми і можливостей своєї духовки.
чудово вдався! Смакота! Дякую)))
ВідповістиВидалитиАле спікся за пів години при 175
Це ще раз доводить, що усі духовки різні. А ви робили на повну порцію?
ВидалитиБагато залежить від форми,якщо вона блискуча,а не чорна,то печеться в 2 рази довше (це в газовій духовці,в електричній-не знаю,не маю поки що)
ВидалитиP.S. Дякую за рецепт,медівник чудовий і запашний :)
І в мене спікся за пів години.Правда форма у мене трохи ширша і металічна.
ВидалитиСкажіть, будь ласка, скл це 250 гр?
ВідповістиВидалитиТак, 240-250 мл.
ВидалитиЗаписала собі і буду пекти,мені подобаються Ваші рецепти.
ВідповістиВидалитиДякую
Цей медівник дійсно родом з дитинства! Печу вже 2 роки,рецепт роздала усім знайомим.
ВідповістиВидалитиДуже Вам вдячна!
Супер! Я дуже тішуся!
Видалитиспасибі,спекла дуже смачно!!!все вийшло супер!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиМасла тільки 25 грам?
ВідповістиВидалитиТак, масла тільки 25 грам.
ВидалитиОбов'язково використовувати прямокутну форму?
ВідповістиВидалитине обов'язково.
ВидалитиДуже дякуємо за рецепт дуже смачний)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Я теж дуже люблю цей медівник ))
ВидалитиЯкщо нема грецьких горіхів,інші підійдуть
ВідповістиВидалитиАнна, використовуйте будь-які горіхи на свій смак.
ВидалитиДуже дякую за смакоту, спекла у формі кексу, 50 хв, смаку не передати!
ВидалитиДякую за рецепт!!! Дуже смачний,просто супер,моїм рідним сподобався,я замість горіхів додала родзинки...
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиЦукор перепалювати не потрібно?
ВідповістиВидалитиНе потрібно!
ВидалитиЩиро дякую за таку смакоту! Пекла у формі кексу, час 50 хв
Видалитисмачний медівник
ВідповістиВидалитиДуже дякую за рецепт)) Дуже смачний вийшов))
ВідповістиВидалитиДуже хотiла знайти рецепт медiвника та натрапила на ваш. Пекла за вашим рецептом, вийшло добре, завтра знову спечу, дуже швидко закiнчився. Пекла в електричнiй духовцi годину, трохи твердi вийшли края, завтра буду меньше часу випiкати. А так все супер, дякую вам за рецепт!
ВідповістиВидалитиВийшов чудесний медівник!Щиро дякую!
ВідповістиВидалитиПостійно печу тільки цей рецепт. Просто, недорого, а головне - смачно!
ВідповістиВидалити