У попереднього пляцка за ось цим рецептом Простий пляцок з яблуками - 1 тісто крихке. Сьогодні пропоную рецепт яблучного пляцка, у якому тісто виходить схоже на бисквіт, до того ж готувати його дуже-дуже просто, а результат завжди відмінний.
Необхідні інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 скл.цукру
- 3 ст.л. олії
- 1 ч.л. порошку до печива
- 1 скл.борошна
- яблука 8шт.
- кориця
Я завжди у своїх рецептах для випічки використовую звичайну склянку місткістю 250мл.
Для тіста: яйця збиваємо з цукром, поки він не розчиниться і маса не збільшиться в об'ємі, додаємо олію і продовжуємо збивати, потім додаємо просіяне борошно і порошок до печива, змішуємо до однорідної маси без грудочок.
Круглу форму діаметром 24 см змащуємо маслом і посипаємо сухарями. Тонко нарізані яблука розподіляємо по формі, посипаємо корицею і заливаємо тістом. Печемо при 200 гр до зарум'янення, приблизно 45хв. духовки у всіх різні, і якщо ваша дуже припікає то печіть при 180-190гр близько години. Перевіряємо готовність пляцка дерев'яною шпажкою чи зубочисткою - якщо шпажка вийшла з середини пляцка суха, значить він добре спікся.
Пляцок виходить дуже смачний, особливо зранку з кавою... Смачного!
P.S.Такий пляцок можна пекти не тільки з яблуками, а й з ревенем, сливами, вишнями.
Ось і до кави я його печу сьогодні))) Правда зараз ще в духовці, тому результату незнаю.Але з тих 3-х рецептів, мені найбільше імпонує 2-гий, тому вирішила попробувати.Про результат після......:)
ВідповістиВидалитиВідпишися чи тобі сподобалося. Цей рецепт з 3 справді найпростіший і пляцок виходить дуже легкий.
ВідповістиВидалитиЯ пекла сьогодні дуже смачний пляцок і легкий.
ВідповістиВидалитиПогоджуюся! А я буду пекти завтра. Сьогодні наготували яблук на сік, і я залишила трохи для випічки та компотів.
ВідповістиВидалитискажіть будь ласка чи є різниця чим збивати яйця з цукром, я пекти невмію хочу навчитись.
ВідповістиВидалитиЯкщо я правильно зрозуміла Ваше питання, то особисто я не бачу великої різниці між збиванням за допомогою міксера чи кухонного комбайна.
ВідповістиВидалитиМожна збити і віничком, але це буде дуже довго, тому що у цьому рецепті тісто має вийти схоже на бисквіт, і збити яйця з цукром треба дуже добре, щоб вони суттєво збільшилися в об'ємі.
Смакота! Рецепт просто супер!!! Дякую!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт! Пляцок чудовий, легко готується і недорого обходиться. Тепер на роботі щоб дочекати до обіду замість магазинного печива я смакую цим смачним тортиком :)
ВідповістиВидалитиДуже тішуся, що вам сподобався пляцок. Він насправді дешевий по інгредієнтах, просто печеться і дуже смачний. Які фрукти є вдома, такі можна в пляцок покласти.
ВідповістиВидалитиА магазинне печиво я вже давно не купую (років 5 напевно), тому що воно все печене на маргарині (якого я взагалі не вживаю) та з хімічними додатками і покращувачами смаку.
Зараз буду пекти,потім розповім що получилося!!!
ВідповістиВидалитивийшло супер дякую за рецептик))))))
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
ВідповістиВидалитиАааа... і я такий в духовку закинув! З яблуками, персиками, бананами )) Головне не забути витягнути, щоб не згорів :)
ВідповістиВидалитиМо-ло-де-ць!!! З персиками має бути нууу дуже смачно :)
ВидалитиДо речі, трошки пригорів ) Але не сильно, то ж друзі з"їли його "за милу душу" ))
ВидалитиСьогодні спробую такий же ... тільки з грушками. Треба ж удосконалитись і не припекти сильно :)
Володимир, спробуйте пекти його при 180гр чи 190гр. можливо у вас сильніша духовка, ніж моя, і пекти при нижчій температурі буде доречніше у вашому випадку. час випічки може зрости, але ви перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою чи зубочисткою - якщо суха,без слідів мокрого тіста, значить пляцок готовий
ВидалитиА я сьогодні пекла цей пляцок зі сливами (для цього я насипала трошки більше сухарів на дно форми і посипала ними сливи ще зверху, бо вони дуже розм'якають під час випічки) та ромовою есенцією. Дуже сподобалось!
ВідповістиВидалитиЯ рада, що вам сподобалося :)
ВидалитиВипробував сам. Надзвичайно смачно та дуже просто! Клас! ДЯКУЮ!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
ВидалитиДоброго дня! Вже давно заходжу на ваш сайт і користуюсь вашими рецептами та порадами! Все легко робиться і насправді дуже смачно! Пекла по Вашому рецепту пляцок з яблуками вийшло просто чудово(гарно піднявся, зарумянився) АЛЕ всередині був повністю сирий не знаю в чому моя помилка чи забагато яблук чи щось не то з тістом ПОПОЖІТЬ! Бо насправді пляцок чудовий швидко легко смачно (я середину вирізала а краї ми з доцею зїли)
ВідповістиВидалития би порадила вам пекти при нижчій температурі 180-190гр близько години часу, а можливо і довше. перевірити пропеченість пляцка дерев'яною шпажкою або зубочисткою - якщо шпажка вийшла з середини пляцка суха, значить він добре спікся.
ВідповістиВидалитиВ мене теж середина повністю сира.
Видалития не витримала годину.
А від чого він так сильно коричнивіє зверху? від олії?
спробуйте пекти його при 180гр чи 190гр. можливо у вас сильніша духовка, ніж моя, і пекти при нижчій температурі буде доречніше у вашому випадку. час випічки може зрости, але ви перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою чи зубочисткою - якщо суха,без слідів мокрого тіста, значить пляцок готовий
ВидалитиДуже дякую!! Ми так з доцею і робили! Зменшили температуру до 190 гр. і пекли 90 хв. (шпажка попередній раз мене підвела я попробувала з краю а по середині ні) Пляцок зїли МОМЕНТАЛЬНО!!
ВідповістиВидалитиМолодці! Тішуся, що у вас все вийшло :)
Видалитидуже смачно, а я ще туди айви додала, бомба прсто,,,,,,,,,
ВідповістиВидалитиклас! з айвою має вийти дуже цікавий смак. шкода, я айви не маю і найближчий базар її не продає :)
ВидалитиЗавтра хочу спробувати такий рецепт. Але я не маю круглої форми. Чи можна спробувати у квадратній формі. В мене є така як то продовгаста стандартна тільки квадратна. Не буде завелика?
ВідповістиВидалитиНа Великдень я готувала десерт на основі цього яблучного пляцка: всі інгредієнти, вказані у рецепті, поділила на 2 форми, а між коржами та зверху торта перемастила збитою сметаною з галяреткою. Вийшов дуже смачний і легкий десерт, гості оцінили!:-)
ВідповістиВидалитиАпетитно написано! Треба буде і мені так спробувати.
ВидалитиДякую за рецепт!!!! Тільки з духовки - КРАСОТАААА!!! Ще раз дякую - добре що є така допомога :)))
ВідповістиВидалитиP.S.: Вашим сайтом користуюся не вперше - завжди все гарно вдається.
Дякую :))) Готуйте на здоров'я.
ВидалитиДякую за ваші, насправді, дуже класні рецепти! От зараз пробую оцей пляцок, тільки з вишнями. Наразі він в духовці, але я помітила, що підростає нерівномірно - краї дуже-дуже високо підросли, а от серединка помітно нижче. Не підскажете від чього це залежить? Щось мені підказує, що це таки специфіка духовки. Дякую!
ВідповістиВидалитиОльга, в мене все навпаки - серединка підростає вище, ніж краї, хоча розподіляю тісто рівномірно :)
ВідповістиВидалитидякую за хорший рецепт.вже пекла декілька разів і завжди вдавався рецепт,хоч брала 3 яйця,бо рецепт по пам'яті втілювала в життя. пекла і в духовці і в мультиварці. тепер він мене в кулінарній книзі назавжи.Дякую!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Готуйте частіше.
ВидалитиЯ теж його роблю на 3 яйця, коли печу в тортівничці діаметром 20 см.
А чому "пляцок", коли це загальновідомий пиріг Шарлотка?))) (чи на Заході усі пироги - пляцки?))
ВідповістиВидалитиЯ її з дитинства готую. Рецепт дійсно вартий уваги через свою простоту та смакоту!
Еліна, шарлотки на інших сайтах, тут це пляцок з яблуками ;)
Видалититак-так! пляцок супер!
ВідповістиВидалитиІрино, маю до вас зауваження - коли ви копіюєте мій рецепт та мої фото на своїй сторінці в Google+, розміщуйте активну ссилку на блог, де ви їх скопіювали.
ВідповістиВидалитиНеймовірно смачно! Тішить, що пляцок вдався з першої ж спроби, дякую за гарний рецепт!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиГотувала за цим рецептом з чорницею, ягоди впали на дно. То я перевернула його і змастила сметаною з цукром. Вийшов справжній торт! Дякую!
ВідповістиВидалитиСмачно дуже...
ВідповістиВидалитиа в мене пляцок так з одного боку тріс трохи шо робити?
ВідповістиВидалитиПритрусіть цукровою пудрою, вона замаскує тріщину.
ВидалитиДякую, дуже смачний.
ВідповістиВидалитиПолучився дуже смачний.
ВідповістиВидалитиДуже сподобався)готую регулярно)))
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиСьогодні пекла пляцок. Вдався дуже смачним. Дякую за рецепт. Ви пишете, щоб яблука заливати тістом. Тоді вони будуть лише внизу пляцка. А на фото вони і зверху. Може варто спочатку тісто, потім яблука, знову тісто. Щоб яблука були по всьому пляцку.:)
ВідповістиВидалитиМожна і так.
ВидалитиУ випічці я аматор,але наважилась і спекла за цим рецептом,перший раз з ревенем а в друге з яблуками. Обидва рази випічка удалась.Велике дякую за направду гарний і не вибагливий рецепт)
ВідповістиВидалитиДякую за чудовий рецепт. Сьогодні приготувала із яблуками, вийшов просто супер!
ВідповістиВидалитидуже смачний,а головне простий у приготуванні..попробую з другими фруктами.!😋
ВідповістиВидалити