пʼятниця, березня 18

Простий пляцок з яблуками - 1

Яблучний пиріг, apple pie, пляцок з яблуками...Незалежно від назви, це завжди смачна, проста і соковита випічка!

Я маю чотири перевірених рецепта пляцка з яблук і хочу їх запропонувати.

Отже, рецепт перший:
  • 250 г масла
  • 200 г майонезу (1 пачка)
  • 5 жовтків
  • 3/4 скл. цукру
  • 2/3 пачки порошку до печива
  • борошно
  • яблука, кориця
Розтерти жовтки з цукром, ввести м'яке масло, майонез і ще раз добре розтерти. Поступово додавати просіяне борошно і порошок до печива, замісити м'яке, вільне, не туге тісто (воно повинно легко відходити від рук).

У форму для випічки викласти 2/3 тіста, сформувати борти, посипати дрібними сухарями.  Викладати тісто руками, тому що воно дуже жирне і пластичне. Зверху розподілити тонко нарізані яблука (краще брати кислуваті, вони смачніші, коли спечуться), посипати 2 ст.л. цукру і корицею за смаком. Зверху пощипати частину тіста, яка залишилася.
Пекти пляцок з яблук до зарум'янення тіста при 200 гр.

По цьому рецепту я печу великий пляцок у прямокутній формі 24*30 см. Якщо готувати тісто на пів порції, то достатньо круглої форми діаметром 24 см.

Смачного!

4 коментарі: