Хороший перевірений рецепт маринованих огірків. Минулого року це був найпопулярніший рецепт у "нашому районі" :)) Я замаринувала 42 літри огірків. Так, я фанат!!! Більше так ніколи не буду робити, обіцяю...
На 1 літрову банку:
- 1 лавровий листок
- перець чорний горошком 6 шт
- перець духм'яний 2 шт
- 4 зубчики часнику
- гілочка петрушки
- суцвіття кропу
- 2 листки вишні
- 1 листок смородини
- порізаний листок хрону
- 1 ч.л. з гіркою солі кам'яної (нейодованої!)
- 2 ч.л. цукру
- 2 ст.л. оцту 9%
Викласти у банку невеликі огірочки до самого верху, залити водою (я заливаю холодною водою з крана, бо моя вода з криниці). Поставити банки у каструлю, залити водою. Після закипання води стерилізувати 10-15 хв, допоки огірки не змінять колір на світліший. Закатати стерилізованим кришками.
Банки виставити догори дном, вкутати покривалом до повного охолодження.
Меблі на замовлення: кухні, дитячі, гардеробні, вітальні, спальні.
Меблі на замовлення: кухні, дитячі, гардеробні, вітальні, спальні.
так це дуже хороший рещепт а я ще +лисття дуба
ВідповістиВидалития пробувала заквашувати з листям дуба, але мені не сподобався результат: дуб давав присмак, зовсім мені не приємний.
ВідповістиВидалитиДобрий день! А коли ви додаєте цукор, сіль та оцет, коли вода у банці вже закипіла? як довго треба кип'ятити воду з оцтом? і останнє питання: на скільки вода у каструлі повинна "покривати" банку?
ВідповістиВидалитиЦукор, сіль, оцет додаю разом з листям та травами у банку, викладаю огірочки, потім заливаю водою. Воду з оцтом окремо кип'ятити не треба, все разом стерилізується 10-15хв. Воду у каструлю наливаю так, щоб до краю банок залишалося 4-5см.
ВідповістиВидалитиА Через який період їх можна буде їсти?
ВідповістиВидалития влітку закручую, а їм їх тільки зимою.
ВідповістиВидалитиале думаю, що вони промариновуються вже за пару днів, так що за 3-4 дні можна сміливо відкривати банку і пробувати.
за 3-4 дні огірки ще не замаринуються,їм потрібно постояти не менше місяця а то і більше.Перевірено))
ВидалитиТак дійсно, не промаринувались!!!!
ВидалитиДоведется чекати до осені!!
добре, що проекспериментували.
ВидалитиА чому саме не йодовану сіль?І чи можна робити в 3 літрових банках?
ВідповістиВидалитиЙодована сіль може зробити мариновані огірки м'якими та гіркуватими. Йодовану сіль не рекомендують використовувати при консервації.
ВідповістиВидалитиА стосовно маринування у 3-літрових банках, то нічого не можу сказати, бо завжди мариную у літрових. У 3-літрових банках зручно квасити огірки, маринувати краще у літрових. Але то ваше право, хочете - маринуйте у 3-літрових, тільки добре простерилізуйте, щоб не постріляли.
Нащо морочитись з стерилізуванням: перший раз- залити окропом, нехай прогріються, другий- маринадом і "під шубу" на ніч або добу, стоять без проблем
ВідповістиВидалитице рецепт на 1 л.?
ВідповістиВидалититак. нагорі вказано, що на 1 літрову банку.
ВидалитиА що буде, якщо додати йодовану сіль?
ВідповістиВидалитиЙодована сіль може зробити мариновані огірки м'якими та гіркуватими. Йодовану сіль не рекомендують використовувати при консервації.
ВидалитиЯкі огірки виходять на смак?
ВідповістиВидалитиМариновані, в міру гострі, хрусткі.
Видалитипостояли 6 днів і чомусь "бахнули"
ВідповістиВидалитиБуває і таке, причин може бути багато.
ВидалитиПерез тим як маринувати огірки, потрібно їх вимочувати у холодній воді?
ВидалитиЯ не вимочую огірки перед консервуванням.
ВидалитиА банки потрібно стерилізувати перед консервуванням?
ВідповістиВидалитиЯ не стерилізую банки. Добре мию і просушую їх в посудомийці.
ВидалитиА огірки потрібно вимочувати перед закриванням?
ВідповістиВидалитиЯ не вимочую огірки перед консервуванням. Але я консервую тільки свіжі огірки.
ВидалитиА є рецепт без стерелізації?
ВідповістиВидалитиРецепту маринованих огірків без стерилізації я не зустрічала.
ВидалитиПриготувала за вашим рецептом, дуже смачні. Дякую. Рекомендую всім.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиМожна класти корінь хрінь замість листя
ВідповістиВидалитиНе варто класти корінь, тільки листя.
ВидалитиКорінь добре класти у квашені огірки.
А можна використовувати Виварну сіль
ВідповістиВидалитиНе знаю про виварну сіль. Я використовую просту кам'яну сіль.
ВідповістиВидалити1 ч.л. солі на літрову банку не замало ?
ВідповістиВидалитиТочно не замало, бо це мариновані огірки, а не квашені.
Видалитивиходять дуже добрі і хрустящі огірочки
ВідповістиВидалитиНа здоров'я.
Видалитидуже просто і ясно все написано) дякую за чудовий рецепт))
ВідповістиВидалитиДуже смачно!!! Дякую за рецепт.
ВідповістиВидалити