Цього року в мене багато кабачків, дуже смачні - шкірка в них тоненька, а м'якоть солодка.
Зриваємо молоді кабачки і маринуємо на зиму. Хороша альтернатива, якщо мариновані огірки вже приїлися :))
Готуємо банки: літрові або 1,5 літрові, або 3 літрові, тому що рецепт маринаду розрахований на об'єм 3 літрової банки і потрібно дотримуватися пропорцій. Я опишу процес дуже докладно, так ніби ви консервуєте перший раз в житті, але не лякайтеся великої кількості букв, насправді все дуже легко. Починаємо.
Я маринувала у літрових банках, тому даю кількість приправ та листків на 1 літру.
На дно кожної банки викладаємо:
- 1 листок смородини
- 1 малий порізаний листок хрону
- 2 листки вишні
- 1 суцвіття кропу
- гілочка петрушки
- 4 зубчики часнику
- перець чорний горошком 6 шт
- перець духм'яний горошком 2 шт
Коли банки вже готові, заливаємо в одну з них холодну воду до верху, потім зливаємо цю воду у якийсь посуд з міркою, щоб можна було виміряти кількість води. У мене вийшло 300 мл води.
Тепер найголовніше! Для маринаду на об'єм 3 літри кабачків треба взяти:
- 100 мл оцту
- 4 ст.л. цукру
- 1,5 ст.л. солі
- 3 мірки води (тобто якщо з однієї банки зливаємо 300 мл води, то 300 мл*3= 900 мл води)
Маринад доводимо до кипіння, трохи охолоджуємо і заливаємо ним кабачки.
Ставимо банки у велику каструлю, наливаємо у каструлю воду, доводимо воду до кипіння і стерилізуємо банки з кабачками 10-15 хв, до моменту, коли кабачки змінять колір. Закатуємо стерилізованими кришками, ставимо банки догори дном і вкриваємо покривалом.
У мене в записнику цей рецепт має 2 речення :)), а тут вийшла ціла поема... Якщо є незрозумілі моменти, задавайте питання.
Меблі на замовлення: кухні, дитячі, гардеробні, вітальні, спальні.
Меблі на замовлення: кухні, дитячі, гардеробні, вітальні, спальні.
Дякую за рецепт. Дуже простий. Я такі люблю:-) Єдине що мені не зовсім ясно так це якої товщини мають бути кружальця кабачків. Ну хоча б приблизно.
ВідповістиВидалитиЯ нарізала товщиною приблизно 1 сантиметр.
ВідповістиВидалитиДоречі я теж такі дуже люблю :) Вирішила їх зробити після того, як з'їла половину кабачка у сирому вигляді. Якісь дуже смачні вони цього року вродили...
ВідповістиВидалитиЯ не зрозуміла за маринад , кількість написана оцету цукру та солі,це на 900 мл води ?
ВідповістиВидалитиВи все правильно зрозуміли. В даному випадку на 900 мл води (тому що стільки вийшло рідини у 3 літрових банках). Кількість оцту, цукру і солі подано на об'єм 3 літри.
ВидалитиДякую за відповідь!!!
Видалитимені не вистачає 900мл води
ВідповістиВидалити900мл води вийшло в мене. я написала докладно в рецепті, як я це розрахувала.
Видалитиви повинні води додати стільки, скільки злили з банок з кабачками.
наскільки я знаю, це досить поширений прийом консервування - налити в банки з овочами воду, злити і зробити на цій воді маринад. все просто.
тільки що зкористалась Вашим рецептом, дякую, дуже смачний, але можна поправочку, у літрову банку наповнену кабачками не 300мл.води, а 400 - це перевірено 100%
ВідповістиВидалитиСвітлана, дякую за поправку, але кожен повинен взяти стільки води, скільки злив зі своїх банок. У вас вийшло 400мл, в когось вийде по іншому.
ВидалитиСкажіть будь ласка кабачки повинні бути світлі, чи цукіні теж можуть бути? Дякую за відповідь
ВідповістиВидалитиЦукіні теж підійдуть.
ВидалитиА кабачки обовязково чистити від шкірки?
ВідповістиВидалитиКабачки зовсім не потрібно чистити від шкірки.
ВидалитиА можна не великими шматками ,а маленькими?
ВідповістиВидалитияк собі забажаєте )))
ВидалитиРобила так, як у рецепті, от тільки не змішувала окремо інгридієнти маринаду, а засипала цукор і сіль окремо в кожну банку, далі заливала оцтом і теплою водою і одразу стерилізуватись. Сподіваюсь, получиться))
ВідповістиВидалитиви не написали, який потрiбен оцет. 9% чи який? це ж принципово, бо банки можуть повзриватися.
ВідповістиВидалитиЗавжди 9% для маринадів використовують.
ВидалитиСкажіть а скільки банок вийде?
ВідповістиВидалитиНаписано в рецепті 3 літрові банки. Можете взяти одну трилітрову. Або дві півторалітрові.
ВидалитиДякую за рецепт) в минулому році закривала кабачки по Вашому рецепту, всім сподобалось. І надалі буду так маринувати кабачки)
ВідповістиВидалитипростий рецепт.все є під руками.надіюсь кабачки будуть смачні.дякую за докладну "поему"
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиМинулого року закривала по вашому рецепті і цього року буду!
ВідповістиВидалитиМинулого року закривала по вашому рецепті і цього року буду!
ВідповістиВидалитиСупер
ВідповістиВидалити