понеділок, вересня 21

Салат з цибулі та червоного перцю


Ще один дуже простий рецепт консервації - салат з червоного болгарського перцю та цибулі (за рецепт величезне дякую пані Люді). Перець виходить на смак як звичайний маринований, його можна викласти на канапки, загорнути в лаваш; цибуля солодка, в міру гостра, пасує до смаженого чи запеченого м'яса, шашлика. Також салат добре смакує разом з омлетом чи смаженою яєшнею на сніданок.
Я зробила вже 10 банок і буду робити ще цього тижня, поки на базарі можна купити гарний м'ясистий болгарський перець.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10 півлітрових баночок салату. У цьому та усіх інших рецептах мається на увазі склянка об'ємом 240 мілілітрів.

  • 2 кг червоного болгарського перцю (я брала 2,5 кг перцю)
  • 1,5 кг цибулі
  • 1 скл. оцту
  • 1 скл. цукру
  • 1 скл. олії
  •  1столова ложка солі
Перець помити, почистити і розрізати поздовж на 8 частин, цибулю почистити і нарізати півкружальцями. Викласти овочі у миску чи каструлю, додати оцет, олію, цукор і сіль, кілька разів перемішати і залишити на ніч при кімнатній температурі, не в холодильнику. 

Зранку салат розкласти в баночки, рівномірно розлити маринад (хочу зазначити, що маринад не буде повністю покривати овочі в банці, але це не проблема) і стерилізувати 20 хв від моменту закипання води, закрити банки металевими кришками, перевернути догори дном і вкрити ковдрою. Я залишаю банки під ковдрою на добу до повного вистигання, а потім вже ставлю в комору.

Немає коментарів:

Дописати коментар