суботу, серпня 29

Оксамитова аджика з болгарського перцю


Варила сьогодні таку аджику з болгарського перцю. Вона в міру гостра, доволі густа, має дуже насичений смак і прекрасну оксамитову структуру.

  • 1,5 кг болгарського червоного перцю
  • 100 г перцю чилі (приблизно 3 перчини)
  • пів склянки олії
  • неповна склянка оцту (2/3 склянки)
  • неповна склянка цукру (2/3 склянки) 
  • 300 г якісної томатної пасти
  • 40 г солі
  • 2 головки часнику
Перець болгарський і перець чилі (без насіння і перетинок) перемолоти на м'ясорубці, додати оцет, цукор, сіль, томатну пасту і варити на маленькому вогні 1 годину, помішувати, щоб не пригоріло.
Потім додати олію і подрібнений часник, варити ще 20 хв.

Розкласти аджику у стерилізовані банки і закрити металевими кришками.

З вищевказаних продуктів виходить 1,5 літра аджики, якщо вам треба більше - збільшуйте пропорційно.

Рецепт аджики з помідорів ви можете переглянути за цим посиланням.

2 коментарі:

  1. Якщо є гарниі свіжі помідори то навіщо брати хімічну пасту?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У цьому рецепті аджики потрібна якісна томатна паста, не помідори і не "хімічна паста".

      Видалити