Варила сьогодні таку аджику з болгарського перцю. Вона в міру гостра, доволі густа, має дуже насичений смак і прекрасну оксамитову структуру.
- 1,5 кг болгарського червоного перцю
- 100 г перцю чилі (приблизно 3 перчини)
- пів склянки олії
- неповна склянка оцту (2/3 склянки)
- неповна склянка цукру (2/3 склянки)
- 300 г якісної томатної пасти
- 40 г солі
- 2 головки часнику
Перець болгарський і перець чилі (без насіння і перетинок) перемолоти на м'ясорубці, додати оцет, цукор, сіль, томатну пасту і варити на маленькому вогні 1 годину, помішувати, щоб не пригоріло.
Потім додати олію і подрібнений часник, варити ще 20 хв.
Розкласти аджику у стерилізовані банки і закрити металевими кришками.
З вищевказаних продуктів виходить 1,5 літра аджики, якщо вам треба більше - збільшуйте пропорційно.
Рецепт аджики з помідорів ви можете переглянути за цим посиланням.
Рецепт аджики з помідорів ви можете переглянути за цим посиланням.
Якщо є гарниі свіжі помідори то навіщо брати хімічну пасту?
ВідповістиВидалитиУ цьому рецепті аджики потрібна якісна томатна паста, не помідори і не "хімічна паста".
Видалити