Я записала 84 рецепти мафінів, і солодких, і закусочних. Частина цих рецептів вже випробувана, дещо сподобалося, дещо не дуже :)
Сьогодні подам найкращий (на мою думку) простий рецепт мафінів, який мене жодного разу не підводив!
На 12 мафінів я беру:
- 3 яйця
- 200 мл цукру
- 3 ст.л.олії
- 230 мл борошна
- 1 ч.л. порошку до печива
- 1 скл. ягід або щось інше за бажанням
Збиваю міксером яйця разом з цукром приблизно 2 хв., поки не збільшаться в об"ємі, додаю олію. Потім додаю просіяне борошно і порошок до печива, швидко змішую все міксером до однорідної маси. Додаю начинку і акуратно вимішую ложкою. Розподіляю по формах і печу в попередньо нагрітій до 200 гр. духовці приблизно 25-30 хв.
Стосовно начинки: як правило вона сезонна; сьогодні я додала у мафіни склянку замороженої чорниці. Влітку дуже смакують мафіни з полуницею або ревенем. Можна пекти з вишнями, зі сливами, з яблуками. Особисто я не печу, бо не люблю, мафіни з шоколадом чи бананом.
Я використовую силіконові форми для мафінів. У цих форм купа переваг: мафіни легко виймаються, форми легко миються, їх не треба змащувати щоразу при випіканні, але вони мають незначний недолік - хороші форми хорошої фірми недешево коштують, і треба купувати 2 форми, бо майже всі рецепти розраховані на 12 порцій (і правильно, бо 6 мафінів+2 кави= 5 хв приємно проведеного часу).
Я можу говорити про мафіни дуже довго :) Якщо у вас виникнуть запитання, я з радістю відповім у коментарях. Печіть мафіни - це дуже просто!
P.S. Багато хто запитує, чому цукор і борошно не в грамах, а в мл.? Я всі сипучі продукти відміряю склянкою місткістю 250 мл (гранчак), а не вагою, так дуже зручно. Тому цукру і борошна в мафіни кладу неповну склянку.
P.S. Багато хто запитує, чому цукор і борошно не в грамах, а в мл.? Я всі сипучі продукти відміряю склянкою місткістю 250 мл (гранчак), а не вагою, так дуже зручно. Тому цукру і борошна в мафіни кладу неповну склянку.
Будемо завтра пекти мафіни, думаю що Лєра оцінить мамині старання. дуже смачно виглядають. Так і хочеться взяти і з"їсти)))).Про результати після випічки)))
ВідповістиВидалитиЧекаємо результатів :))
ВідповістиВидалитиОленка......мафіни супер.Сьогодні пекла.Зробила собі каву і дві штучки пішло як має бути)))).Я навіть не сподівалася що воно таке смачне.Буду завжди пекти.Лєра ще не пробувала бо ще трошки за горячі для неї.
ВідповістиВидалитиЛюда, я дуже тішуся, що ви оцінили мафіни :)) Найближчим часом подам це рецепт апельсинових мафінів і мафінів з пудингу, вони теж смачні! Погодся, їх дуже легко і швидко пекти.
ВідповістиВидалитиСьогодні спробувала пекти мафіни по вашому рецепту , вийшли такі як на картинці.Дякую за чудовий рецепт!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я і смачного!
ВідповістиВидалитисьогодні спекла маффіни за Вашим рецептом - дуже задоволена результатом, тим більше пекла маффіни вперше! Дякую за гарний рецепт-)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Спробуйте ще спекти морквяні мафіни, які я спекла і опублікувала 17 грудня. Дуже смачні та до того ж такі святково-зимові :)
ВідповістиВидалитиПробувала замість ягід дала повидло,ДУЖЕ СМАЧНО !!! ДЯКУЄМО СІМЄЮ !!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалитиа що таке порошок до печива ?? розрихлювач??
ВідповістиВидалитирозпушувач.
ВидалитиДуже смачні мафіни. Но я пекла в силіконових формах і дно маслінів пилипає.Получається, що я їх надиваю коли виймаю.Що робити?????
ВідповістиВидалития теж печу в силіконових формах і в мене не прилипає дно мафінів.
Видалитиви можете в силіконові форми вставити паперові форми для мафінів, а тоді вже наливати тісто. ці паперові форми продаються в багатьох магазинах і недорого коштують.
дуже дякую за рецепт! просто прекрасний! раджу тепер всім подругам як прекрасний десерт нашвидкоруч для гостей
ВідповістиВидалитиОльга, дякую за теплі слова!
Видалитиа що, тут масла не треба? В багатьох рецептах треба масло...
ВідповістиВидалитиу цьому рецепті 3 ст.л.олії замість масла.
ВидалитиЯ теж хочу подякувати Вам за чудовий рецепт: просто, швидко і дууууже смачно!!! Я випробувала вже декілька Ваших рецептів і жоден мене не підвів! Ви чудова господиня!!!
ВідповістиВидалитиІнна, дякую за теплі слова :) Мені приємно, що вам до вподоби Прості рецепти.
ВидалитиРецепт супер. МИ з батьками навіть не чекали поки охолоне до кінця. Рецепт настільки простий, що не треба багато з тістом возитися. Вже двічі пробували. Дуже смачно. Тепер спробуємо шоколадні мафіни. Ви чудова господиня. Дякуємо за рецепт.
ВідповістиВидалитиВіта, на здоров'я! Готуйте частіше :)
ВидалитиДУЖЕ ДЯКУЮ)) Цей рецепт геніальний у своїй простоті. Готувала мафіни з полуницею вперше. Все вишло дуже смачно! Щиро вам вдячна.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Дуже тішуся, що вам сподобалося :)
ВидалитиДякую за простий і смачний рецептик! моїй сім"ї дуже подобається))
ВідповістиВидалитиНа здоров'я, Лесю! Печіть частіше :)
ВидалитиА де можна побачити Ваш рецепт мафін з шоколадом?
ВідповістиВидалитиРецепт шоколадних мафінів http://prostirecepty.blogspot.com/2011/12/blog-post_28.html
ВидалитиА скільки часу їх потрібно випікати?
ВідповістиВидалитиРецепт - бомба! Мафіни вийшли дуже смачні! Дякую! Але у мене ягоди усі були на споді. чому? Не підкажете?
ВідповістиВидалитиЯгоди були важкі та опустилися на спід. В мене теж деколи так буває. Можна дати 1 ст.л. борошна додатково, тісто буде густіше і ягоди не опустяться, але сама мафіна не буде така пишна.
ВидалитиДуже дякую за ваш рецепт! Сьогодні вперше готувала мафіни. Вийшли просто бомбезні.
ВідповістиВидалитиЯ просто обожнюю ваш блог! Готую багато за вашими рецептами, все дуже смачно і просто.
Ви чудова господиня. Хай щастить!!!
Amina, дуже дякую за теплі слова! Вони зігрівають в цей холодний вечір :)
ВидалитиГотувала вже за деякими вашими рецептами і дуже задоволена результатом. Дякую за вашу роботу! Стосовно мафінів маю питання - чи треба ягоди розморожувати перед додаванням у тісто?
ВідповістиВидалитиЯгоди не потрібно розморожувати перед додаванням у тісто. При температурі 200гр вони добре пропечуться.
ВидалитиДякую за чудовий рецепт!!!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
Видалити