четвер, лютого 24

Короп запечений в петрушці

Ось цим простим рецептом зі мною поділилася моя кума, за що їй Велике Дякую!
Великого почищеного коропа (мінімум 2 кг) ріжемо на порційні шматки і маринуємо в такій суміші:

  • 3 ст.л. олії
  • сік 1 лимона
  • 6 зубчиків часнику
  • сіль, перець
  • базилік, орегано
  • багато-багато порізаної петрушки
Залишаємо рибу маринуватися на ніч або мінімум на 2 години у холодному місці. Потім викладаємо у жаростійку форму і запікаємо до готовності при температурі 190 гр. Я люблю запекти до хрусткої кірочки з петрушки.

Коли вперше готувала коропа за цим рецептом, то була приємно здивована результатом, бо очікувала отримати просто печену рибу, а тут такий запах! такий смак! а ще коли подати з білим вином, то взагалі казка!
Тому готуйте і насолоджуйтеся! Смачного.

2 коментарі:

  1. Шкода що в нашому господарстві закінчилася риба((( Прийдеться завтра купувати на базарі і готувати. Просто дуууже смачна страва ( так собі уявляю). І дитина моя рибу любить.

    ВідповістиВидалити
  2. Раджу приготувати. Дуже смачно! Тим паче твоя Лєра любить рибу :)

    ВідповістиВидалити