Пекла сьогодні печиво для дитини. Швидко і дуже смачно!
Два види печива, два простих рецепти і мені сподобалося те, що використаємо для печива 3 яйця - в один вид печива додамо білки, а в інший лише жовтки.
Отже, для тіста нам знадобиться 3 невеликих яйця, а якщо яйця крупні, то достатньо 2.
Спочатку приготуємо тісто для пісочного печива.
Потрібні такі продукти:
- 100 г холодного масла
- 1/2 скл. цукру
- 3 жовтки
- 1 скл. борошна
- 1 ч.л. розпушувачу (порошок до печива)
Жовтки збити з цукром до посвітління. Борошно просіяти разом з розпушувачем, змішати з маслом, додати жовтки з цукром і швидко замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста таку ковбаску і поставити її в холодильник.
Тепер готуємо кокосове печиво. Духовку попередньо розігріваємо до 150 гр.
Необхідні продукти:
- 100 г кокосової стружки
- 3 білки
- 1 скл. цукру
- 2 ст.л. картопляного крохмалю
У охолоджені білки додаємо дрібку солі, збиваємо міксером, допоки вони не будуть міцно триматися на віничках. Додаємо цукор і продовжуємо збивати до розчинення цукру і загустіння.
Спечене кокосове печиво, солодке та крихке.
Перше печиво готове. Тепер випікаємо пісочне печиво, послідовність дій така:
- Збільшуємо нагрів духовки до 180 гр.
- Виймаємо ковбаску з тіста з холодильника
- Нарізаємо її завтовшки приблизно 8 мм
- Викладаємо на пергаментний папір.
- Печемо 20 хв при 180 гр.
Фото до пункту 4.
Готове печиво.
Це так би мовити базовий рецепт цього пісочного печива. За смаком ви можете додати у тісто цедру апельсина, лимона, мак, родзинки, горіхи, шматочки шоколаду, одним словом все, що ви любите. Також спечене печиво можна полити розтопленим шоколадом.
Дітям дуже подобається таке печиво :) Смачного!
дякую за рецепт! біжу пекти)
ВідповістиВидалитикокосове печенько получилось дуже смачним,а от з другим виникли проблеми,в духовці воно розтеклось і прийшлось розрізати його ножем...(
ВідповістиВидалитипідскажіть що не так.
причин може бути декілька: найперша - це якість використаних продуктів, друга - ви можливо трохи відступили від рецепту і дали менше склянки борошна, у вас тісто сформувалося у валик-ковбаску?, третє - можливо загусто виклали на пергаментний папір, треба зробити більші відступи між печеньками.
ВідповістиВидалитице печиво в процесі випічки трохи збільшується в об'ємі, бо у ньому є розпушувач, але якщо зробити все чітко по рецепту і витримати у холодильнику, то воно повинно вийти крихким, не твердим, з приємним масляним смаком.
Дякую)спробували другий раз,дали більше ніж дві склянки муки і воно вже хоча б тримало свою форму)
ВідповістиВидалитимушу спекти на днях це печиво і перевірити кількість борошна.
ВідповістиВидалитиа коли ви дали більше 2 скл. борошна, то печиво вийшло крихке і не тверде? чи все таки було тверде?
Як довго ковбаску тримати в холодильнику? (Я розумію, що поки не зроблю кокосове печиво :), але все-таки?)
ВідповістиВидалитиКовбаску з тіста тримати в холодильнику не менше 30 хв. Ви можете приготувати тісто і покласти його в холодильник на ніч, а наступного дня спекти печиво у потрібний вам час, наприклад до приходу гостей. Дуже зручно приготувати тісто заздалегідь, і ще це тісто від перебування на холоді стає тільки кращим.
ВідповістиВидалитиДякую. Біжу кулінарити!
ВідповістиВидалитиСьогодні пекла пісочне печиво. Використала рівно 1 скл. борошна об'ємом 250 мл. Перевірила свій рецепт, як і обіцяла. Якщо би дала 2 скл., як це зробив один з дописувачів коментарів, просто не змогла би замісити тісто.
ВідповістиВидалитиЯкісь на вигляд не дуже=(..Вибач))
ВідповістиВидалитиНаступного разу зроблю їх у формі сердечок чи котиків, щоб тобі сподобалося :)
ВідповістиВидалитиВ мене кокосове не виходить вже вдруге: воно не крихке і не можу відідрати від пергаментної бумаги.
ВідповістиВидалитиЩо не так, не розумію
:(
Зробіть печиво меншого розміру, воно рівномірніше пропечеться і буде крихке. Пергаментний папір або змащуйте маслом перед використанням, або купіть найдорожчий, який є у магазині, у нього якісний верхній шар, нічого не прилипає.
ВідповістиВидалитиЯ на днях купила у супермаркеті два види пергаментного паперу: за 4,50 і за 10,40, обидва по 6 метрів. Так от, на тому, що за 4,50 пекти взагалі неможливо, все печиво прилипло і при віддиранні все пошкодилося, а з тим що за 10,40 жодних проблем.
ВідповістиВидалитиДякую за рецепти!
ВідповістиВидалитиКокосове печиво вдалося, дуже смачне. Інше ще у духовці! )))))))
На здоров'я!
ВідповістиВидалитиСКАЖІТЬ А ПРОСТО НА БРИТВАНКУ ЗМАЩЕНУ БЕЗ ПАПЕРУ МОЖНА ВИПІКАТИ,АБО НА ФОЛЬЗІ?????????
ВідповістиВидалитизвичайно можна випікати просто на змащеній бритванці.
Видалития просто завжди печу на папері, тому так пишу і раджу
Дякую, хороший рецепт, особливо люблю коли написаний час випічки і температура. Але борошна треба явно більше, напевно дві скл., навіть при 1,5 печево розтікається
ВідповістиВидалитипечіть на здоров'я :)
ВідповістиВидалитиа от стосовно борошна, я вже писала вище, що я пекла його багато разів і завжди було достатньо 1 склянки, тобто 150 г борошна, на 3 жовтки і 100 г масла. Можливо я брала досить малі яйця... мусить бути якась причина...
треба нам дівчатонька зібратися і разом спекти це печиво :) випити чаю чи кави, поспілкуватися і остаточно поставити крапку у питанні "скільки ж борошна потрібно для цього пісочного печива" :) :)
тісто на пісочне печиво взагалі не вийшло, хоча брала пропорції як в речепті(((
ВідповістиВидалитистрашна масна маса яка розтікається((
лише кокосове - смакота))
ВідповістиВидалитибоюсь пісочне тісто в мене ніколи не вийде(
тісто не може просто не вийти, мусить бути якась причина. якщо ви брали чітко ту кількість, яка вказана в рецепті, значить проблема в якості тих продуктів (ваше борошно може бути невисокої якості, містити мало крохмалю або масло може мати багато води).
ВідповістиВидалитинапишіть, якої фірми було масло і борошно. попробуємо розібратися.
масло було "Тульчинка" здається.. а борошно "Хуторок" =)
ВідповістиВидалитипроблема була в тому що воно просто не місилось бо було якесь надто масне.. хто зна.. можливо забагато дала того масла.. але ніби ні.
Тому в духовці воно порозтікалось і стало все однорідне)
борошно "Хуторок" не купую вже 6 місяців, зіпсувалося воно: розтікалося мені тісто на вареники, потім мафіни не піднімалися... то по-перше.
Видалитипо-друге, на початку посту я писала "для тіста нам знадобиться 3 невеликих яйця, а якщо яйця крупні, то достатньо 2" - можливо ви взяли 3 великі яйця, можливо...
по-третє, секрет пісочного тіста в тому, що його треба дуже швидко замісити, тому спробуйте приготувати це тісто в кухонному комбайні з насадкою "ніж". 6-8 натисність кнопку в імпульсному режимі, попередньо масло заморозьте і поріжте маленькими шматочками, воно не встигне розтопитися, будуть такі вкраплення масла в грудці тіста.
добре, дякую за відповідь)
Видалити:) ви можете приїхати до мене, разом спечемо пісочне печиво. мій номер є на Екокренделі.
ВідповістиВидалитиі ще - представтеся, не будьте Анонімом.
пекла посто на деці!!!все вийшло)))дякую за простий рецепт!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалитиВиходь за мене!!!
ВидалитиЯ подумаю :)
ВидалитиКласний рецепт)) вже вдруге роблю і все ОК)) тільки до пісочного печива давала трішки більше муки
ВідповістиВидалитифайно, коли все ОК ))
ВідповістиВидалитиМмММ...печенько просто супер!
ВідповістиВидалитиМоя бурна фантазія цих два печенька об*єлнала,дуже смачні смаколики...Просто на пісочне тісто накласти білкову масу...дуже смачно
На здоров'я! Дуже гарна ідея :)
ВідповістиВидалитидуже дякую за рецепти! вперше в житті робила пісочне тісто і - на диво - вдалось )))
ВідповістиВидалитидякую)
На здоров'я! Дуже тішуся, що у вас все вийшло :) Пробуйте додавати начинки за смаком - горіхи або шоколад, або сушену журавлину чи вишню, буде дуже смачно.
Видалитив пісочне пішло 2 скл муки, спеклось супер!в наступний раз додам горіхи, або ще щось. А ось з кокосовим щось не вийшло, не піднялось і тому краї трохи підпеклись. Підкажіть, може мало білки з цукром збила?
ВідповістиВидалитиА так, то дякую за рецепт!)
напевно ви замало збили білки з цукром. наступного разу добре збийте білки, потім додайте цукор і ще трохи збийте - білки не повинні витікати з миски, навіть більше, коли ви перевернете миску зі збитими білками, вони не повинні випадати.
Видалитибілки я добре збила, бо печу вже трохи, але думаю, що в мене цукор погано збився, наступного разу буду довше це робити. дякую вам за відповідь!
ВідповістиВидалитимені одного разу цукор теж не повністю розчинився і під час випічки легко карамелізувався, але то вийшло дуже-дуже смачне печиво :) більше в мене так не виходило.
Видалитиа одного разу кокосове печиво розтеклося і краї більше підпеклися, як у вас, але мої коліжанки дуже оцінили цей варіант печива разом з кавою :)
пам'ятаю, що я не сприймала це як невдачу.
Недавно пекла тільки кокосове печиво, бо щось не було на більше натхнення:( Дуже просто і дуже смачно, мушу повторити, бо справилися з печивом майже за вечір:)
ВідповістиВидалитиМи теж дуже любимо кокосове печиво :)
Видалитимені сподобалося, простеньке і смачне, єдине що до пісочного муки дала трохи більше ніж склянку, таке повільне тісто вийшло, і теж гарно спеклося. Дякую. Зараз буду робити знову, бо всім сподобалося)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я :)
ВидалитиДякую Вам за поради і гарний рецепт - все вдалося. Тісто любить добрі руки, так що не зважайте на деякі коментарі.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Дякую за пораду :)
Видалитиа можна замісь масла маргарин??
ВідповістиВидалитиПерше удалось,але у мене вийшло ДУже солодке,але під молоко чи чай смакує гарно,друге-кинула маргарин,смачне,у мене вийшло несухе.Дякую
ВідповістиВидалитиВ мене не вийшло кокосове((( дуже жаль,а ось перше вийшло дуже смачне я в захваті.
ВідповістиВидалитиТочніше напишіть, що саме не вийшло?
ВидалитиДуже класні рецепти,вийшло і кокосове і пісочне печиво. Дякую))
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
Видалити