понеділок, червня 6

Два рецепти печива. Кокосове та пісочне печиво.


Пекла сьогодні печиво для дитини. Швидко і дуже смачно!

Два види печива, два простих рецепти і мені сподобалося те, що використаємо для печива 3 яйця - в один вид печива додамо білки, а в інший лише жовтки.


Отже, для тіста нам знадобиться 3 невеликих яйця, а якщо яйця крупні, то достатньо 2.

Спочатку приготуємо тісто для пісочного печива.

Потрібні такі продукти:
  • 100 г холодного масла
  • 1/2 скл. цукру
  • 3 жовтки 
  • 1 скл. борошна
  • 1 ч.л. розпушувачу (порошок до печива)
Жовтки збити з цукром до посвітління. Борошно просіяти разом з розпушувачем, змішати з маслом, додати жовтки з цукром  і швидко замісити однорідне тісто. Сформувати з тіста таку ковбаску і поставити її в холодильник.


Тепер готуємо кокосове печиво. Духовку попередньо розігріваємо до 150 гр.

Необхідні продукти:
  • 100 г кокосової стружки
  • 3 білки
  • 1 скл. цукру
  • 2 ст.л. картопляного крохмалю
У охолоджені білки додаємо дрібку солі, збиваємо міксером, допоки вони не будуть міцно триматися на віничках. Додаємо цукор і продовжуємо збивати до розчинення цукру і загустіння. 

Всипаємо просіяний крохмаль, вимішуємо міксером до однорідності. Потім додаємо кокосову стружку і акуратно вимішуємо ложкою. Викладаємо чайною ложкою на застелене пергаментом деко і печемо 30 хв при 150 гр.



Спечене кокосове печиво, солодке та крихке.




Перше печиво готове. Тепер випікаємо пісочне печиво, послідовність дій така:
  1. Збільшуємо нагрів духовки до 180 гр.
  2. Виймаємо ковбаску з тіста з холодильника 
  3. Нарізаємо її завтовшки приблизно 8 мм 
  4. Викладаємо на пергаментний папір. 
  5. Печемо 20 хв при 180 гр.

Фото до пункту 4.

Готове печиво.

Це так би мовити базовий рецепт цього пісочного печива. За смаком ви можете додати у тісто цедру апельсина, лимона, мак, родзинки, горіхи, шматочки шоколаду, одним словом все, що ви любите. Також спечене печиво можна полити розтопленим шоколадом. 

Дітям дуже подобається таке печиво :) Смачного!

P.S. Тут рецепт пісочного мигдалевого печива.

47 коментарів:

  1. дякую за рецепт! біжу пекти)

    ВідповістиВидалити
  2. кокосове печенько получилось дуже смачним,а от з другим виникли проблеми,в духовці воно розтеклось і прийшлось розрізати його ножем...(
    підскажіть що не так.

    ВідповістиВидалити
  3. причин може бути декілька: найперша - це якість використаних продуктів, друга - ви можливо трохи відступили від рецепту і дали менше склянки борошна, у вас тісто сформувалося у валик-ковбаску?, третє - можливо загусто виклали на пергаментний папір, треба зробити більші відступи між печеньками.
    це печиво в процесі випічки трохи збільшується в об'ємі, бо у ньому є розпушувач, але якщо зробити все чітко по рецепту і витримати у холодильнику, то воно повинно вийти крихким, не твердим, з приємним масляним смаком.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую)спробували другий раз,дали більше ніж дві склянки муки і воно вже хоча б тримало свою форму)

    ВідповістиВидалити
  5. мушу спекти на днях це печиво і перевірити кількість борошна.
    а коли ви дали більше 2 скл. борошна, то печиво вийшло крихке і не тверде? чи все таки було тверде?

    ВідповістиВидалити
  6. Як довго ковбаску тримати в холодильнику? (Я розумію, що поки не зроблю кокосове печиво :), але все-таки?)

    ВідповістиВидалити
  7. Ковбаску з тіста тримати в холодильнику не менше 30 хв. Ви можете приготувати тісто і покласти його в холодильник на ніч, а наступного дня спекти печиво у потрібний вам час, наприклад до приходу гостей. Дуже зручно приготувати тісто заздалегідь, і ще це тісто від перебування на холоді стає тільки кращим.

    ВідповістиВидалити
  8. Дякую. Біжу кулінарити!

    ВідповістиВидалити
  9. Сьогодні пекла пісочне печиво. Використала рівно 1 скл. борошна об'ємом 250 мл. Перевірила свій рецепт, як і обіцяла. Якщо би дала 2 скл., як це зробив один з дописувачів коментарів, просто не змогла би замісити тісто.

    ВідповістиВидалити
  10. Якісь на вигляд не дуже=(..Вибач))

    ВідповістиВидалити
  11. Наступного разу зроблю їх у формі сердечок чи котиків, щоб тобі сподобалося :)

    ВідповістиВидалити
  12. В мене кокосове не виходить вже вдруге: воно не крихке і не можу відідрати від пергаментної бумаги.
    Що не так, не розумію
    :(

    ВідповістиВидалити
  13. Зробіть печиво меншого розміру, воно рівномірніше пропечеться і буде крихке. Пергаментний папір або змащуйте маслом перед використанням, або купіть найдорожчий, який є у магазині, у нього якісний верхній шар, нічого не прилипає.

    ВідповістиВидалити
  14. Я на днях купила у супермаркеті два види пергаментного паперу: за 4,50 і за 10,40, обидва по 6 метрів. Так от, на тому, що за 4,50 пекти взагалі неможливо, все печиво прилипло і при віддиранні все пошкодилося, а з тим що за 10,40 жодних проблем.

    ВідповістиВидалити
  15. Дякую за рецепти!
    Кокосове печиво вдалося, дуже смачне. Інше ще у духовці! )))))))

    ВідповістиВидалити
  16. СКАЖІТЬ А ПРОСТО НА БРИТВАНКУ ЗМАЩЕНУ БЕЗ ПАПЕРУ МОЖНА ВИПІКАТИ,АБО НА ФОЛЬЗІ?????????

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. звичайно можна випікати просто на змащеній бритванці.
      я просто завжди печу на папері, тому так пишу і раджу

      Видалити
  17. Дякую, хороший рецепт, особливо люблю коли написаний час випічки і температура. Але борошна треба явно більше, напевно дві скл., навіть при 1,5 печево розтікається

    ВідповістиВидалити
  18. печіть на здоров'я :)
    а от стосовно борошна, я вже писала вище, що я пекла його багато разів і завжди було достатньо 1 склянки, тобто 150 г борошна, на 3 жовтки і 100 г масла. Можливо я брала досить малі яйця... мусить бути якась причина...

    треба нам дівчатонька зібратися і разом спекти це печиво :) випити чаю чи кави, поспілкуватися і остаточно поставити крапку у питанні "скільки ж борошна потрібно для цього пісочного печива" :) :)

    ВідповістиВидалити
  19. тісто на пісочне печиво взагалі не вийшло, хоча брала пропорції як в речепті(((
    страшна масна маса яка розтікається((

    ВідповістиВидалити
  20. лише кокосове - смакота))

    боюсь пісочне тісто в мене ніколи не вийде(

    ВідповістиВидалити
  21. тісто не може просто не вийти, мусить бути якась причина. якщо ви брали чітко ту кількість, яка вказана в рецепті, значить проблема в якості тих продуктів (ваше борошно може бути невисокої якості, містити мало крохмалю або масло може мати багато води).

    напишіть, якої фірми було масло і борошно. попробуємо розібратися.

    ВідповістиВидалити
  22. масло було "Тульчинка" здається.. а борошно "Хуторок" =)
    проблема була в тому що воно просто не місилось бо було якесь надто масне.. хто зна.. можливо забагато дала того масла.. але ніби ні.
    Тому в духовці воно порозтікалось і стало все однорідне)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. борошно "Хуторок" не купую вже 6 місяців, зіпсувалося воно: розтікалося мені тісто на вареники, потім мафіни не піднімалися... то по-перше.

      по-друге, на початку посту я писала "для тіста нам знадобиться 3 невеликих яйця, а якщо яйця крупні, то достатньо 2" - можливо ви взяли 3 великі яйця, можливо...

      по-третє, секрет пісочного тіста в тому, що його треба дуже швидко замісити, тому спробуйте приготувати це тісто в кухонному комбайні з насадкою "ніж". 6-8 натисність кнопку в імпульсному режимі, попередньо масло заморозьте і поріжте маленькими шматочками, воно не встигне розтопитися, будуть такі вкраплення масла в грудці тіста.

      Видалити
    2. добре, дякую за відповідь)

      Видалити
  23. :) ви можете приїхати до мене, разом спечемо пісочне печиво. мій номер є на Екокренделі.

    і ще - представтеся, не будьте Анонімом.

    ВідповістиВидалити
  24. пекла посто на деці!!!все вийшло)))дякую за простий рецепт!!!

    ВідповістиВидалити
  25. Класний рецепт)) вже вдруге роблю і все ОК)) тільки до пісочного печива давала трішки більше муки

    ВідповістиВидалити
  26. МмММ...печенько просто супер!
    Моя бурна фантазія цих два печенька об*єлнала,дуже смачні смаколики...Просто на пісочне тісто накласти білкову масу...дуже смачно

    ВідповістиВидалити
  27. На здоров'я! Дуже гарна ідея :)

    ВідповістиВидалити
  28. дуже дякую за рецепти! вперше в житті робила пісочне тісто і - на диво - вдалось )))
    дякую)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я! Дуже тішуся, що у вас все вийшло :) Пробуйте додавати начинки за смаком - горіхи або шоколад, або сушену журавлину чи вишню, буде дуже смачно.

      Видалити
  29. в пісочне пішло 2 скл муки, спеклось супер!в наступний раз додам горіхи, або ще щось. А ось з кокосовим щось не вийшло, не піднялось і тому краї трохи підпеклись. Підкажіть, може мало білки з цукром збила?
    А так, то дякую за рецепт!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. напевно ви замало збили білки з цукром. наступного разу добре збийте білки, потім додайте цукор і ще трохи збийте - білки не повинні витікати з миски, навіть більше, коли ви перевернете миску зі збитими білками, вони не повинні випадати.

      Видалити
  30. білки я добре збила, бо печу вже трохи, але думаю, що в мене цукор погано збився, наступного разу буду довше це робити. дякую вам за відповідь!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. мені одного разу цукор теж не повністю розчинився і під час випічки легко карамелізувався, але то вийшло дуже-дуже смачне печиво :) більше в мене так не виходило.

      а одного разу кокосове печиво розтеклося і краї більше підпеклися, як у вас, але мої коліжанки дуже оцінили цей варіант печива разом з кавою :)

      пам'ятаю, що я не сприймала це як невдачу.

      Видалити
  31. Недавно пекла тільки кокосове печиво, бо щось не було на більше натхнення:( Дуже просто і дуже смачно, мушу повторити, бо справилися з печивом майже за вечір:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми теж дуже любимо кокосове печиво :)

      Видалити
  32. мені сподобалося, простеньке і смачне, єдине що до пісочного муки дала трохи більше ніж склянку, таке повільне тісто вийшло, і теж гарно спеклося. Дякую. Зараз буду робити знову, бо всім сподобалося)

    ВідповістиВидалити
  33. Дякую Вам за поради і гарний рецепт - все вдалося. Тісто любить добрі руки, так що не зважайте на деякі коментарі.

    ВідповістиВидалити