пʼятниця, січня 6

Медівник

Завжди на Різдвяні свята печу медівник. Рецепт ще моєї бабці, пекти його дуже просто і на смак він такий як справжній український медівник :) нічого зайвого :)



Цього разу я пекла медівник у прямокутній формі 23см*27см.

  • 2 яйця
  • 0,5 скл. цукру
  • 0,5 скл меду натурального
  • 0,5 скл. кефіру чи сметани
  • 25 г масла
  • 2 ст.л. олії
  • 1 ч.л. розпушувачу
  • 0,5 ч.л. соди
  • 250 г борошна або 1 скл+3/4 скл.
  • 1 ст.л. какао (можна не давати)
  • 1 скл. порізаних грецьких горіхів
  • спеції: кориця, мелений імбир, мускатний горіх мелений
Розтопити масло і мед, додати у цю суміш олію, цукор, яйця, кефір чи сметану, добре вимішати віничком до однорідності. В окрему посудину просіяти борошно, додати розпушувач (порошок до печива), соду, какао та спеції, перемішати. Мокру суміш влити у борошно, вимішати до повного зволоження борошна, додати горіхи і знову вимішати. Тісто повинно бути як густа сметана.

Вилити тісто у застелену пергаментним папером форму, пекти при 175 гр протягом 1 години 10 хв.  Смачного!

P.S. Смачної куті та веселих свят!

10 коментарів:

  1. Дуже смачний вийшов медівник, дякую. Смакота, шкода тільки що зник так швидко)))

    ВідповістиВидалити
  2. 175гр для моєї духовки виявилось забагато і медівник трошки пригорів я пекла 45хв в самий раз.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в мої духовці за 45 хв не спікається середина. це ще раз доводить те, що всі духовки різні і за випічкою треба дивитися ))

      Видалити
  3. Дякую за рецепт! Вперше пекла медівник і зразу все вдалося. Правда, маю не дуже добру духовку, тому розігрівала її до 190 градусів, а в останніх пів години накривала зверху фольгою. І тут - приємна несподіванка, що медівник дуже гарно підріс і майже не опав. То справжнє чудо на моїй кухні:)А на смак - чисто такий як в дитинстві, коли пекла бабця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я! Так, смак у цього медівника родом з дитинства.

      Видалити
    2. о,дуже гарний рецепт,думаю,варто спробувати,а як щодо кураги..?думаю,якщо додати ще й кураги туди ,то ціни йому не буде;)

      Видалити
    3. Не пробувала з курагою. Можливо спробую найближчим часом.

      Видалити
  4. У неділю пекла медівник за Вашим рецептом. Моїм рідним він дуже сподобався. Нажаль, сама його не їла (піст), але після Пасхи обов'язково спробую! Сьогодні знову пектиму його ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже тішуся, що вам сподобався медівник :) Це один з моїх улюблених рецептів.

      Видалити