пʼятницю, січня 6

Медівник

Завжди на Різдвяні свята печу медівник. Рецепт ще моєї бабці, пекти його дуже просто і на смак він такий як справжній український медівник :) нічого зайвого :)



Цього разу я пекла медівник у прямокутній формі 23см*27см.

  • 2 яйця
  • 0,5 скл. цукру
  • 0,5 скл меду натурального
  • 0,5 скл. кефіру чи сметани
  • 25 г масла
  • 2 ст.л. олії
  • 1 ч.л. розпушувачу
  • 0,5 ч.л. соди
  • 250 г борошна або 1 скл+3/4 скл.
  • 1 ст.л. какао (можна не давати)
  • 1 скл. порізаних грецьких горіхів
  • спеції: кориця, мелений імбир, мускатний горіх мелений
Розтопити масло і мед, додати у цю суміш олію, цукор, яйця, кефір чи сметану, добре вимішати віничком до однорідності. В окрему посудину просіяти борошно, додати розпушувач (порошок до печива), соду, какао та спеції, перемішати. Мокру суміш влити у борошно, вимішати до повного зволоження борошна, додати горіхи і знову вимішати. Тісто повинно бути як густа сметана.

Вилити тісто у застелену пергаментним папером форму, пекти при 175 гр протягом 1 години 10 хв.  Смачного!

P.S. Смачної куті та веселих свят!

42 коментарі:

  1. Дуже смачний вийшов медівник, дякую. Смакота, шкода тільки що зник так швидко)))

    ВідповістиВидалити
  2. 175гр для моєї духовки виявилось забагато і медівник трошки пригорів я пекла 45хв в самий раз.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в мої духовці за 45 хв не спікається середина. це ще раз доводить те, що всі духовки різні і за випічкою треба дивитися ))

      Видалити
  3. Дякую за рецепт! Вперше пекла медівник і зразу все вдалося. Правда, маю не дуже добру духовку, тому розігрівала її до 190 градусів, а в останніх пів години накривала зверху фольгою. І тут - приємна несподіванка, що медівник дуже гарно підріс і майже не опав. То справжнє чудо на моїй кухні:)А на смак - чисто такий як в дитинстві, коли пекла бабця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я! Так, смак у цього медівника родом з дитинства.

      Видалити
    2. о,дуже гарний рецепт,думаю,варто спробувати,а як щодо кураги..?думаю,якщо додати ще й кураги туди ,то ціни йому не буде;)

      Видалити
    3. Не пробувала з курагою. Можливо спробую найближчим часом.

      Видалити
  4. У неділю пекла медівник за Вашим рецептом. Моїм рідним він дуже сподобався. Нажаль, сама його не їла (піст), але після Пасхи обов'язково спробую! Сьогодні знову пектиму його ))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже тішуся, що вам сподобався медівник :) Це один з моїх улюблених рецептів.

      Видалити
  5. Чомусь середина пирога взагалі не пропікається. Хтось каже тісто важке, хтось, що треба довше пекти. А що Ви скажете?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я печу медівник при 175 гр протягом 1 години 10 хв в прямокутній формі 23см*27см, пробую чи спечений дерев'яною шпичкою, вона має виходити суха з середини медівника. в моїй духовці все добре пропікається.
      якщо ви чітко дотримуєтеся усіх пропорцій і маєте точно таку саму форму, тобто ваш медівник такий самий за висотою, все має вийти. якщо у вас інша форма, печіть довше або менше, виходьте з наявної форми і можливостей своєї духовки.

      Видалити
  6. чудово вдався! Смакота! Дякую)))
    Але спікся за пів години при 175

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це ще раз доводить, що усі духовки різні. А ви робили на повну порцію?

      Видалити
    2. Багато залежить від форми,якщо вона блискуча,а не чорна,то печеться в 2 рази довше (це в газовій духовці,в електричній-не знаю,не маю поки що)
      P.S. Дякую за рецепт,медівник чудовий і запашний :)

      Видалити
    3. Альбіна Павлівець15 листопада 2017 р. о 14:33

      І в мене спікся за пів години.Правда форма у мене трохи ширша і металічна.

      Видалити
  7. Скажіть, будь ласка, скл це 250 гр?

    ВідповістиВидалити
  8. Записала собі і буду пекти,мені подобаються Ваші рецепти.
    Дякую

    ВідповістиВидалити
  9. Цей медівник дійсно родом з дитинства! Печу вже 2 роки,рецепт роздала усім знайомим.
    Дуже Вам вдячна!

    ВідповістиВидалити
  10. спасибі,спекла дуже смачно!!!все вийшло супер!!!

    ВідповістиВидалити
  11. Обов'язково використовувати прямокутну форму?

    ВідповістиВидалити
  12. Дуже дякуємо за рецепт дуже смачний)

    ВідповістиВидалити
  13. Якщо нема грецьких горіхів,інші підійдуть

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анна, використовуйте будь-які горіхи на свій смак.

      Видалити
    2. Дуже дякую за смакоту, спекла у формі кексу, 50 хв, смаку не передати!

      Видалити
  14. Дякую за рецепт!!! Дуже смачний,просто супер,моїм рідним сподобався,я замість горіхів додала родзинки...

    ВідповістиВидалити
  15. Цукор перепалювати не потрібно?

    ВідповістиВидалити
  16. Дуже дякую за рецепт)) Дуже смачний вийшов))

    ВідповістиВидалити
  17. Дуже хотiла знайти рецепт медiвника та натрапила на ваш. Пекла за вашим рецептом, вийшло добре, завтра знову спечу, дуже швидко закiнчився. Пекла в електричнiй духовцi годину, трохи твердi вийшли края, завтра буду меньше часу випiкати. А так все супер, дякую вам за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  18. Вийшов чудесний медівник!Щиро дякую!

    ВідповістиВидалити
  19. Постійно печу тільки цей рецепт. Просто, недорого, а головне - смачно!

    ВідповістиВидалити