вівторок, березня 13

Пісочне печиво з мигдалем

Пекла вчора пісочно-мигдалеве печиво. Рецепт схожий на рецепт ось цього пісочного печива.
Вийшло дуже смачне, пахло мигдалем і маслом, несолодке. Я би сказала просте печиво до кави чи чаю, а також добре печиво для дітей.



  • 100 г масла
  • 60 г мигдалю
  • 75 г цукру
  • 1 склянка  борошна (або 150 грам)
  • 1 ч.л. розпушувачу (можна не давати)
  • 2 жовтки
  • 3-5 ст.л. дуже холодної води
Масло порізати на дрібні кубики і заморозити. Мигдаль попередньо обсмажити у духовці протягом 7 хв при 200 гр., охолодити.

Помістити у кухонний комбайн борошно, розпушувач, мигдаль, цукор, посікти насадкою з ножем. Додати половину замороженого масла і посікти разом 6-8 обертів у пульсуючому режимі. Додати решту масла, жовтки і знову посікти 6-8 обертів.

Потім додавати по ложці дуже холодну воду і сікти у пульсуючому режимі. Тісто має нагадувати грубий пісок, з крупинками масла. Спробувати тісто пальцями, якщо злипається разом - значить вже готове. Можливо вам знадобиться менше води, а можливо на ложку більше. Тут головне не дати забагато води, тому що тісто містить жир і легко скачається в диск. Борошна додавати більше не треба.

Викласти суміш з комбайну, скачати в диск, не місити, тісто повинно містити кусочки нерозтопленого масла. Тісто дуже гарно пахне маслом та печеним мигдалем. Загорнути диск у харчову плівку чи покласти в мішечок та помістити у морозилку мінімум на годину.

Я зробила з тіста ковбаску, потім її легко нарізати і немає зайвих шматочків при випіканні. 
Вийняти тісто з морозилки, трошки розморозити, сформувати печиво бажаної форми, витиснути  формочками для печива чи нарізати ковбаску.

Викласти печиво на пергаментний папір або змащену бритванку та пекти у попередньо розігрітій духовці при 180 гр протягом 15-20 хв. Час на випікання неточний, тому що печиво кладемо у духовку ще навіть трохи заморожене (це видно на фото), тому через 10 - 12 хв треба заглядати в духовку і пильнувати, щоб не пригоріло. 







Замість мигдалю можна використовувати свої улюблені додатки.

2 коментарі:

  1. сьогодні спекла але замість мигдалю дала грецькі горіхи вийшло смачне всім дуже сподобалось дякую за рецепт))

    ВідповістиВидалити
  2. На здоров'я! Печіть частіше :)
    Мені це печиво теж дуже сподобалося.

    ВідповістиВидалити