четвер, березня 31

Рогалики з вишнями


Дуже люблю випічку з вишнями. Сьогодні пекла рогалики.

Тісто по цьому рецепту виходить дуже смачне, ніжне та пухке. Вишні взяла у власному соці; вони достатньо солодкі, у випічці ароматні та соковиті.

Рогалики з вишнями, простий рецепт:

  • 6 скл. борошна
  • 300 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 4 ст.л. цукру
  • 250 мл молока або кефіру
  • 50 г дріжджів
Багато фото і опис процесу нижче.
Просіяне борошно змішуємо з м'яким маслом, додаємо яйця збиті з цукром та дріжджі, розчинені у теплому молоці чи кефірі, замішуємо м'яке тісто. Ставимо тісто на 2 години у холодильник.

Це фото тіста перед візитом у холодильник.


Пройшло 2 години, вийняли тісто з холодильника. Як бачимо, воно суттєво збільшилося в об'ємі.


Одразу хочу написати дуже важливий момент. З вищевказаних інгредієнтів виходить 128 рогаликів, такого розміру як на фото. Якщо кількість вас жахає :)), то візьміть половину інгредієнтів. Одного разу я теж пекла на половину порції. І це була моя велика помилка :)) Тоді до нас несподівано завітали гості, і рогаликів виявилося мало.

Тісто легко місити, дуже легко розкачувати, воно пластичне і м'яке. Взагалі з цього тіста я пробувала пекти просте печиво посипане цукром, вийшло смачно. Також з нього можна зробити булочки з солодкою начинкою, наприклад з сиром і родзинками.

Повернуся до рогаликів з вишнями. Тісто я поділила на 16 рівних частин. Кожну з них необхідно тонко розкачати у формі кола, порізати на 8 сегментів, викласти вишні та сформувати рогалики.


Рогалики викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.


 і випікаємо у попередньо нагрітій до 200 гр. духовці протягом 15 хв.


Виходять рогалики з тонким шаром тіста, а всередині багато соковитих вишень. За бажанням можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Завтра обов'язково напишу як правильно загортати рогалики, щоб не витікав і не пригорів сік з вишень, а також що ще можна накрутити з цього тіста, якщо вишні закінчилися :)   


54 коментарі:

  1. Настя зі Скнилова6 липня 2011 р. 10:53

    Яка буде випічка, якщо не давати масла, або зовсім небагато дати? Чи то є суттєво, мене цікавить.

    ВідповістиВидалити
  2. Настя, то є дуже суттєво. Якщо зменшити кількість масла, то рогалики будуть сухі та тверді. А якщо його взагалі не дати, вони будуть ще твердіші ))

    ВідповістиВидалити
  3. У Вас гарні рецепти.Дякую. До тіста для рогаликів краще дати молоко чи кефір?

    ВідповістиВидалити
  4. Якщо вдома є і молоко і кефір, то краще дати кефір. Просто нагрівати до теплого його треба дуже обережно, щоб не перегріти і не зробити сир.

    ВідповістиВидалити
  5. Тісто дуже легко робиться, вже замісили, стоїть в холодильнику, дуже вже хочеться посмакувати рогаликами

    ВідповістиВидалити
  6. Згадала, які смачні ці рогалики, і дуже вам заздрю :)))))

    ВідповістиВидалити
  7. Цитринко, бомбові рогалики! Я спекла 40 штучок 50 хвилин тому - і зараз їх вже нема!
    Дяка! Зараз викладу фото собі в блог. Сма-ко-та!

    ВідповістиВидалити
  8. Печіть на здоров'я! Я дуже тішуся, що вам сподобалися рогалики :)

    ВідповістиВидалити
  9. Спасибо, рецептик просто супер и рогалики очень вкусные

    ВідповістиВидалити
  10. Спробувала проготувати рогалики, дуже смачні! а скажіть будь-ласка, чи можна з такого тіста приготувати піццу, якщо, наприклад, не кидати цукру?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. тісто для піци не повинно містити вершкового масла, основні інгредієнти вода, борошно і дріжджі.

      рецепт простого тіста на піцу є тут http://prostirecepty.blogspot.com/2012/02/blog-post_17.html

      Видалити
  11. вчора до обіду пекла половину рецепту, а чоловік обурився, що так мало. Замісила по обіді ще половину: сьогодні майже нічого не залишилось: смачно! Правда, лише третина була з вишнями (мороженими- адже грудень надворі), а решта - з дуже густим сливовим повидлом. Не скажеш, які були кращі :)
    Дякую за рецепт!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я!
      Мені ці рогалики теж дуже смакують! І справді пекти їх треба багато, щоб не забракло :)

      Видалити
  12. А якщо замість масла дати маргарин, це погіршить саме тісто

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анна, я не зрозуміла, ви запитуєте чи стверджуєте?

      Стосовно тіста на маргарині я нічого не можу сказати, бо маргарин я не купую і не використовую. :) Я завжди печу на маслі, також уникаю їсти випічку на маргарині в гостях чи куплену в магазині.
      Приблизно 10 років тому зі мною трапилася дуже неприємна історія. Я дуже люблю вареники, можу їх багато з'їсти, особливо коли голодна. І от ми прийшли в гості на вареники, а засмажка до них була зроблена на маргарині. Ввечері та ще 2 дні після того, я думала, що помру, мене так сильно болів шлунок.

      Тому раджу пекти на маслі, на дорогому маслі. Ця випічка апетитно пахне, її не страшно дати дитині. Дивіться, на прикладі цього рецепту: масло буде коштувати 18грн, маргарин 4 грн, різниця 14 грн і це на 128 рогаликів.

      Видалити
  13. дякую за рецепт,рогалики вийшли смачненькі

    ВідповістиВидалити
  14. ДЯКУЮ!!! Рогалики вийшли надзвичайні!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мар'яна, на здоров'я! Це один з моїх улюблених рецептів :)

      Видалити
  15. Як добре, що натрапила на цей рецепт. Колись моя бабуся пекла такі рогалики. Попробую теж. А чи можна з такого тіста формувати пиріжки?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це тісто дуже добре і на пиріжки :)

      Видалити
  16. Очень вкусно! Муж и дочка в восторге! Спасибо за рецепт :)

    ВідповістиВидалити
  17. дуже смачнючі ці рогалики.я довго шукала саме цей рецепт,колись давно моя мама теж пекла такі рогалики.дуже вам дякую. =)

    ВідповістиВидалити
  18. а я ще люблю рогалики посипати цукром.

    ВідповістиВидалити
  19. Дякую дуже за рецепт,рогалики дуже смачні....

    ВідповістиВидалити
  20. Дякую за рецепт. Дуже смачно! Нашій сім’ї дуже сподобалися!

    ВідповістиВидалити
  21. А якщо замість масла додати жир. У мене знайома так робить, каже що добрі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Там вище у коментарях я розпиналася про маргарин :)
      Якщо вам смакує тісто на жирі, пробуйте на здоров'я.

      Видалити
  22. печу такі рогалики дуже давно, моїй сім"ї подобається також, але начинку роблю різну, діти полюбляють начинку з маку та горіхів (перемелену на м"ясорубці) і дадати трішки цукру.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дуже гарний варіант начинки. дякую, що поділилися.

      Видалити
  23. А чи не треба перед випічкою помазати яйцем, щоб виглядали золотаві?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Марія, можете змазати яйцем перед випіканням, то все за вашим бажанням.

      Видалити
  24. Рогалики просто супер.Дякую за такий смачний рецепт

    ВідповістиВидалити
  25. а дріжді сухі чи живі?

    ВідповістиВидалити
  26. пергамент потрібно змащувати олією?

    ВідповістиВидалити
  27. чому в мене не вийшло тісто як вийняла з холодильника не підросло зовсім

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. якщо ви все робили по рецепту, а тісто все одно не підросло, то значить були несвіжі дріжджі або захолодне чи загаряче молоко і дріжджі не почали працювати

      Видалити
  28. Дуже класні рогалики. Я новачок у випічці , а рогалики вдалися з першого разу.
    Дякую за детальну інструкцію.

    ВідповістиВидалити
  29. Дуже смачні рогалики, сподобались усій моїй сім"ї. Записала у свій записничок. ДЯКУЮ.

    ВідповістиВидалити
  30. А чому дріжджове тісто тримати в холодильнику 2 години, а не в теплому місці, як традиційно дріжджове тісто???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Бо це такий рецепт, що треба тримати в холодильнику 2 години.

      Видалити
  31. Після того як викласти на деко одразу ставити у духовку чи потрібно, щоб підкисли?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Фактично одні підкисають поки ви робите наступні. Але думаю, якщо є час і ви не поспішаєте, то залиште на 15-20 хв.

      Видалити