Сьогодні пропоную простий рецепт пиріжків з дріжджового тіста.
- 300 мл молока
- 100 г масла
- 1 ч.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 30 г дріжджів
- 3-4 скл. борошна
- начинка за смаком
Розтопити масло, додати тепле молоко, сіль, цукор, розвести дріжджі, потім додати просіяне борошно і замісити тісто. Поставити в тепле місце на 30 хв, щоб підійшло. Сформувати пиріжки, викласти на деко і дати їм трошки підійти. Потім змастити яйцем і пекти в попередньо нагрітій до 200 гр духовці приблизно 15 хв.
Рецепт цього дріжджового тіста підійде і для овочевих пирогів, і для пирогів з солодкою начинкою.
Начинка для пиріжків може бути наступна:
- тушкована капуста + варене яйце
- варене яйце + зелена цибуля
- варена картопля + обсмажені печериці
- варена курка + тушкована морква, цибуля
- сир + цукор + родзинки
- яблука + цукор + кориця
Я готувала ці пиріжки до борщу і начинку зробила таку: відварила білу квасолю, змолола її в блендері і додала до підтушеної моркви з цибулею + багато солі, перцю. До борщу на реберцях було якраз те, що треба!
Можна пекти булочки на кефірі чи воді?
ВідповістиВидалитиЯ думаю, що можна, але буде трохи інший смак.
ВідповістиВидалитиcey recept prosto smakota;)))))))))duze vam dıakuyu;)
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВідповістиВидалитиТісто - супер. Перший раз так приємно мені було "працювати" з дріжджовим тістом... і пиріжки вдались на славу... Дякую!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
ВидалитиПиріжки вже печуться,надіюся-вийде смачно..
ВідповістиВидалитиДумаю, що все вийде :) А яку начинку ви зробили?
ВидалитиЯ зробила із картоплею+печінка+цибулька. Тільки тісто розкачую тоненько як на пироги і кладу багато начинки. Виходить супер, пиріжків більше і тіста в них мало.
ВідповістиВидалитиО, класно!
Видалитидуже дякую за такий гарний рецепт, тісто ніжне, повітряне, дуже смачне !!!!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Печіть частіше :)
ВидалитиА яйця не потрібно додавати?
ВідповістиВидалитицей рецепт тіста без яєць.
Видалитиа як правильно розводити дріжі?
ВідповістиВидалититреба додати дріжджі в тепле молоко і добре розмішати, розтерти, щоб не було грудочок.
ВидалитиСкажіть будь -ласка,а на кислому молоці можна?
ВідповістиВидалитиМожна і на кислому молоці.
ВидалитиЗара йду попробую зробити ,спобіваюся получиться смачно)))
ВідповістиВидалитипрочитала коментарі, надіюся,що і вмене вийде, начинка буде солодка- персикове варення.
ВідповістиВидалити