суботу, лютого 26

Простий рецепт пиріжків

Сьогодні пропоную простий рецепт пиріжків з дріжджового тіста. 


На 20 пиріжків треба взяти:
  • 300 мл молока
  • 100 г масла
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 30 г дріжджів
  • 3-4 скл. борошна
  • начинка за смаком
Розтопити масло, додати тепле молоко, сіль, цукор, розвести дріжджі, потім додати просіяне борошно і замісити тісто. Поставити  в тепле місце на 30 хв, щоб підійшло. Сформувати пиріжки, викласти на деко і дати їм трошки підійти. Потім змастити яйцем і пекти в попередньо нагрітій до 200 гр духовці приблизно 15 хв.

Рецепт цього дріжджового тіста підійде і для овочевих пирогів, і для пирогів з солодкою начинкою.

Начинка для пиріжків може бути наступна:
  • тушкована капуста + варене яйце
  • варене яйце + зелена цибуля
  • варена картопля + обсмажені печериці
  • варена курка + тушкована морква, цибуля
  • сир + цукор + родзинки
  • яблука + цукор + кориця
Я готувала ці пиріжки до борщу і начинку зробила таку: відварила білу квасолю, змолола її в блендері і додала до підтушеної моркви з цибулею + багато солі, перцю. До борщу на реберцях було якраз те, що треба!

20 коментарів:

  1. Можна пекти булочки на кефірі чи воді?

    ВідповістиВидалити
  2. Я думаю, що можна, але буде трохи інший смак.

    ВідповістиВидалити
  3. cey recept prosto smakota;)))))))))duze vam dıakuyu;)

    ВідповістиВидалити
  4. Тісто - супер. Перший раз так приємно мені було "працювати" з дріжджовим тістом... і пиріжки вдались на славу... Дякую!

    ВідповістиВидалити
  5. Пиріжки вже печуться,надіюся-вийде смачно..

    ВідповістиВидалити
  6. Я зробила із картоплею+печінка+цибулька. Тільки тісто розкачую тоненько як на пироги і кладу багато начинки. Виходить супер, пиріжків більше і тіста в них мало.

    ВідповістиВидалити
  7. дуже дякую за такий гарний рецепт, тісто ніжне, повітряне, дуже смачне !!!!

    ВідповістиВидалити
  8. А яйця не потрібно додавати?

    ВідповістиВидалити
  9. а як правильно розводити дріжі?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. треба додати дріжджі в тепле молоко і добре розмішати, розтерти, щоб не було грудочок.

      Видалити
  10. Скажіть будь -ласка,а на кислому молоці можна?

    ВідповістиВидалити
  11. Зара йду попробую зробити ,спобіваюся получиться смачно)))

    ВідповістиВидалити
  12. прочитала коментарі, надіюся,що і вмене вийде, начинка буде солодка- персикове варення.

    ВідповістиВидалити