понеділок, квітня 3

Морквяний торт. Простий рецепт морквяного торта.



Я пекла вчора морквяний торт. Вийшов дуже смачний - в міру солодкий, коржі вологі з приємним смаком спецій. Рекомендую :)



  • 260 г борошна
  • 15 г розпушувачу (порошку до печива)
  • 1 ч. л. без верху соди 
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. кориці меленої
  • пів ч. л. імбирю меленого
  • пів ч. л. меленого мускатного горіха
  • 3 яйця
  • 180 г цукру
  • 100 г олії
  • 100 г кефіру чи вершків
  • 210 г натертої моркви
  • 50-100 г грецьких горіхів
Борошно просіюємо з сіллю, содою, розпушувачем, спеціями та добре перемішуємо.
Яйця збиваємо з цукром, щоб збільшилися в об'ємі та посвітліли, додаємо олію, перемішуємо.
Моркву натираємо на дрібній терці, якщо дуже соковита, то відтискаємо сік. Горіхи подрібнюємо і за бажанням підсушуємо на сухій сковорідці.

Духовку розігріваємо до температури 180 гр. Форму для випікання 20 см діаметром змащуємо маслом і посипаємо борошном, залишки борошна витрушуємо або застеляємо форму пергаментним папером.

До збитих яєць додаємо суміш борошна зі спеціями, акуратно вимішуємо, потім додаємо натерту моркву і горіхи, усе добре перемішуємо і виливаємо тісто у форму для випікання.
Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо 40 хв, пробуємо паличкою посередині, щоб була суха, якщо виходить мокра, то допікаємо до готовності.




Готовий корж вистуджуємо, розрізаємо навпіл і перемащуємо кремом.


Для крему я збила домашню сметану з цукром пудрою, 0,5 літри сметани + 2 ст. л. цукру пудри без верху. Коли перемащувала, на верхній корж поклала трохи більше крему. Зверху торт можна посипати горіхами.


2 коментарі:

  1. Доброго дня, читаю ваші рецепти, аж хочеться відразу бігти на кухню і все готувати))) Дякую за прекрасні ідеї.

    ВідповістиВидалити