суботу, березня 25

Зупа з фрикадельками і цвітною капустою


Улюблена зупа моєї дитини. Можливо ви теж таку варите :) а якщо ні, то обов'язково спробуйте.




Фарш для фрикадельок беру мішаний: 70% яловичини + 30% свинини або курки.
Приблизно 700 гр фаршу солю, перчу, додаю 1 ціле яйце і подрібнений часник, добре вимішую, відставляю.

У каструлі на олії засмажую 1 невелику цибулину порізану кубиками і 1 невелику моркву, натерту на найгрубшій терці, помішую, щоб не пригоріло.
Наливаю воду, доводжу до кипіння і кладу 3 нарізані картоплини, варю 5 хв. За цей час мокрими руками формую фрикадельки, опускаю їх у киплячу зупу, варю ще 5 хв. Потім додаю розділену на суцвіття невелику цвітну капусту, доводжу до кипіння, солю зупу за смаком, зменшую вогонь до мінімуму і варю ще 5 хв.
Відставляю каструлю з вогню, додаю лавровий листок, зелень кропу і петрушки (свіжу або заморожену) і даю зупі пару хвилин настоятися.
Коли подаю зупу, мушу пильнувати, щоб його ложка лежала зліва від тарілки :) :) :)

Немає коментарів:

Дописати коментар