вівторок, вересня 2

Краватка (булочка з листкового тіста з сирною начинкою)



Дуже смачні булочки з листкового тіста з сирною начинкою ми їли в Хорватії. І от повернулися з відпочинку і я спекла їх вдома, вийшли дуже смачні. Заохочую вас спекти їх теж, рецепт нижче:

  • 0,5 кг готового листкового (слоєного) тіста 
  • 300 г звичайного домашнього сиру
  • щіпка солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 2 яйця
  • насіння кунжуту
  • насіння соняшника
Тісто розкачуємо у прямокутник і ділимо його на дві рівні частини. Готуємо сирну начинку - сир перемішуємо з сіллю, цукром і 1 яйцем.
Викладаємо сирну начинку на один шар тіста, розрівнюємо начинку і накриваємо зверху другим шаром тіста.
Нарізаємо прямокутні булочки, ножем робимо розріз посередині кожної булочки. Перекручуємо один кінець через розріз всередині і акуратно викладаємо булочку на пергаментний папір (нижче є фото).
Змащуємо булочки розбитим яйцем, посипаємо насінням кунжуту і соняшника.
Розігріваємо духовку до 200гр і випікаємо булочки 15-18 хв до зарум'янення. 










4 коментарі:

  1. дякую, дуже смачні булочки вийшли

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я!
      Я ці булочки просто обожнюю!!! Зранку з кавою...ммм...більше нічого не треба :)
      Найсмачніші булочки на мій смак :)

      Видалити
  2. Смакота! Зробила одну порцію за рецептом, другу з сулугуні, а третю з солодким сиром. У родині досі не дійшли згоди, який варіант добріший :) Дякую за ідею!

    ВідповістиВидалити