понеділок, серпня 1

Аджика



Дуже люблю аджику за цим рецептом, вона виходить в міру гостра та солодка.



Щоб приготувати 5 літрів аджики треба взяти:
  • 5 кг помідорів
  • 1 кг червоного солодкого перцю
  • 1 кг яблук
Все змолоти та варити помішуючи на маленькому вогні 2 години. 

Потім додати:
  • 300 мл оцту
  • 500 г цукру
  • 500 мл олії
Варити помішуючи ще 1 годину.

Після цього додати:
  • 300 г подрібненого часнику
  • 4 шт. гострого перцю чілі
  • 2,5 ст.л. солі
Варити помішуючи ще 40 хвилин.

Гарячу аджику закладати у стерилізовані банки, закрити металевими кришками.



2 коментарі:

  1. Часник і чілі дрібнити так, як на фото? І чим краще змолоти інгридієнти комбайном чи мясорубкою?

    ВідповістиВидалити