неділю, липня 31

Салат з баклажанів на зиму.


Дуже смачний салат з баклажанів на зиму. І повірте, він вартує витраченого часу та зусиль.


  • 5 кг баклажанів порізати на 8 частин брусочками
  • 5 кг помідорів порізати на 4 частини
  • 1 кг цибулі порізати на 8 частин
  • 1 кг червоного солодкого перцю порізати на 8 частин
  • 150 г оцту
  • 600 мл олії
  • 150 г солі
  • 600 г цукру
Овочі порізати як вказано у рецепті, змішати з оцтом, олією, сіллю та цукром. Тушкувати на маленькому вогні приблизно 25-35 хв з моменту закипання, баклажани повинні легко проколюватися ножем. Під час тушкування постійно помішувати, тому що з цукру утворюється карамель і пригорає...так було в мене, не повторюйте моїх помилок :)

Розкласти готовий салат у банки, стерилізувати в банках ще 15 хв з моменту закипання, закрити металевими кришками. Викласти банки догори дном, вкрити покривалом та залишити до повного охолодження.

А взимку обов'язково похвалити себе за прикладені зусилля :))

4 коментарі:

  1. супер салат я його дуже люблю дякуемо

    ВідповістиВидалити
  2. Смачного! Я його теж дуже люблю, бо багато овочів входить до його складу.

    ВідповістиВидалити
  3. А баклажани чистить і чи не буде гірким салат?

    ВідповістиВидалити