Дуже смачний салат з баклажанів на зиму. І повірте, він вартує витраченого часу та зусиль.
- 5 кг баклажанів порізати на 8 частин брусочками
- 5 кг помідорів порізати на 4 частини
- 1 кг цибулі порізати на 8 частин
- 1 кг червоного солодкого перцю порізати на 8 частин
- 150 г оцту
- 600 мл олії
- 150 г солі
- 600 г цукру
Овочі порізати як вказано у рецепті, змішати з оцтом, олією, сіллю та цукром. Тушкувати на маленькому вогні приблизно 25-35 хв з моменту закипання, баклажани повинні легко проколюватися ножем. Під час тушкування постійно помішувати, тому що з цукру утворюється карамель і пригорає...так було в мене, не повторюйте моїх помилок :)
Розкласти готовий салат у банки, стерилізувати в банках ще 15 хв з моменту закипання, закрити металевими кришками. Викласти банки догори дном, вкрити покривалом та залишити до повного охолодження.
А взимку обов'язково похвалити себе за прикладені зусилля :))
А взимку обов'язково похвалити себе за прикладені зусилля :))
супер салат я його дуже люблю дякуемо
ВідповістиВидалитиСмачного! Я його теж дуже люблю, бо багато овочів входить до його складу.
ВідповістиВидалитиА баклажани чистить і чи не буде гірким салат?
ВідповістиВидалитиЯ не чищу баклажани ніколи. Салат не гіркий.
Видалити