пʼятниця, липня 29

Рогалики з сирного тіста


Сьогодні готувала ці рогалики, вийшли дуже смачні, тому радо ділюся рецептом і рекомендую їх приготувати. Навіть не рекомендую, а наполягаю :))
Для сирного тіста:
  • 300 г домашнього сиру 
  • 150 г масла
  • 1 жовток
  • 1/2 скл. цукру
  • 4 ст.л. сметани
  • 2 ч.л. розпушувачу (порошку до печива)
  • ванільний цукор
  • 2 скл. борошна + ще трохи для присипки
Сир розтираємо з м'яким маслом, додаємо цукор, жовток, сметану та борошно, змішане з розпушувачем, замішуємо тісто. Залишаємо тісто на 30 хв при кімнатній температурі.

Ділимо тісто на 4 частини. Кожну з цих частин розкачуємо у вигляді кола, використовуючи борошно, щоб тісто не прилипало до скалки та робочої поверхні. Для присипки я використала ще 1/3 скл. борошна. 

Коло з тіста ділимо на 8 сегментів. Кладемо начинку на широку сторону та формуємо рогалик.
Докладніше можна подивитися тут як ліпити рогалики. Для начинки я використала яблуко та ягоди ожини.

Викладаємо рогалики на пергаментний папір, змащуємо білком та печемо при температурі 180 гр протягом 20-25 хв. 



Спечені рогалики посипаємо цукровою пудрою. Смачного!  




2 коментарі: