четвер, липня 28

Кабачкова ікра. Простий рецепт консервації.


Цьогоріч вперше приготувала ікру на зиму за цим рецептом. Смакує відмінно, я дуже задоволена і рекомендую приготувати тим, хто любить кабачкову ікру.


На 3 літри готової ікри треба взяти:
  • 3 кг почищених кабачків (без шкірки та насіння)
  • 200 мл томатної пасти
  • 200 мл олії
  • 100 мл оцту
  • 100 г цукру
  • 1 ст.л. солі з гіркою
  • 1 головка часнику
Кабачки потерти на грубій терці, додати решту інгредієнтів та тушкувати на маленькому вогні 2 години, пильнувати і помішувати, щоб не пригоріли. Потім додати подрібнений часник і тушкувати ще 15 хв.

Розкласти гарячим у стерилізовані банки, закрити металевими кришками. Поставити банки догори дном, вкрити покривалом і залишити до повного охолодження.

Меблі на замовлення: кухні, дитячі, гардеробні, вітальні, спальні.

20 коментарів:

  1. Я ще додаю 200гр. майонезу

    ВідповістиВидалити
  2. а я всім раджу не їсти майонезу. і тим паче не тушити страви з майонезом. він і так не є корисний, а що з ним діється після термічної обробки, важко навіть уявити.

    ВідповістиВидалити
  3. я вважаю що не слід використовувати в домашній консервації майонез і тому подібні продукти які вже мають в своєму складі консерванти

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже хороший рецепт, а майонез його робить іще смачнішим.Так що робіть з майонезом і не бійтесь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми не боїмося майонезу :) ми його просто не їмо!

      Видалити
    2. Кожний відповідає за своє здоровя сам!!!хібащо мацонез домашній.

      Видалити
  5. Зробіть домашній майонез і не забивайте дурницями голову

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Домашній майонез чи купований - це все "ростидупа". Чи ви не дбаєте за свою фігуру, судини та рівень холестерину ;)

      Видалити
  6. а кабачкова ікра добра? Просто я її ніколи не робила.

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую за рецепт !)Хороша ікра і з майонезом і без)

    ВідповістиВидалити
  8. В наш час навіть воду пити та дихати повітрям шкідливо!

    ВідповістиВидалити
  9. Дякую за рецепт! Дуже смачна ікра.

    ВідповістиВидалити