середу, липня 20

Салат з кабачків на зиму.




Цього салату мене вийшло 3 банки по 0,5 л, загалом 1,5 л. Для такої кількості треба взяти:

  • 1,5 кг молоденьких кабачків
  • 10 середніх зубчиків часнику
  • 1/2 пучка петрушки
  • 4 ст.л. олії
  • 4 ст.л. оцту
  • 1 ч.л. солі з гіркою
  • 2 ч.л. цукру з гіркою

Кабачки нарізати брусочками як на фото. Додати порізану зелень петрушки, роздушений часник, олію, оцет, сіль і цукор.

Перемішати, залишити на 4 години, час від часу перемішувати.

Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити на маленькому вогні 20 хв., часто помішувати. Розкласти гарячим у стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками.

Перевернути банки догори дном, вкрити теплим покривалом і залишити вистигати.

Я банки стерилізую в духовці. Мию їх, ставлю в холодну духовку, вмикаю нагрів 150 гр і залишаю на 15-20 хв. Вони висихають і стерилізуються.







Немає коментарів:

Дописати коментар