Цього салату мене вийшло 3 банки по 0,5 л, загалом 1,5 л. Для такої кількості треба взяти:
- 1,5 кг молоденьких кабачків
- 10 середніх зубчиків часнику
- 1/2 пучка петрушки
- 4 ст.л. олії
- 4 ст.л. оцту
- 1 ч.л. солі з гіркою
- 2 ч.л. цукру з гіркою
Кабачки нарізати брусочками як на фото. Додати порізану зелень петрушки, роздушений часник, олію, оцет, сіль і цукор.
Перемішати, залишити на 4 години, час від часу перемішувати.
Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити на маленькому вогні 20 хв., часто помішувати. Розкласти гарячим у стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками.
Перевернути банки догори дном, вкрити теплим покривалом і залишити вистигати.
Я банки стерилізую в духовці. Мию їх, ставлю в холодну духовку, вмикаю нагрів 150 гр і залишаю на 15-20 хв. Вони висихають і стерилізуються.
Немає коментарів:
Дописати коментар