Ви які огірки взимку більше любите - квашені чи мариновані?
У цьому пості я напишу простий рецепт заквашування огірків, а тут є мариновані огірки.
Квасимо огірки. Я зазвичай заквашую у банках різної ємності, а потім в залежності від потреб відкриваю потрібну банку. Якщо ви живете вдвох, немає потреби квасити огірки у 3 літрових банках, хоча є версія, що чим більша ємність у якій заквашують, тим смачніші огірки.
Отже, на дно банки викладаємо:
- листя смородини
- листя вишні
- суцвіття кропу
- зубчики часнику
- корінь хрону
Викладаємо зверху огірки і заливаємо розсолом. Для розсолу беремо на 1 літру води 1 столову ложку кам'яної солі з гіркою. Закриваємо капроновою кришкою.
Я залишаю огірки у темному місці на 2-3 дні, вони починають сквашуватися, змінюють колір з'являється багато піни зверху, часто залишок розсолу витікає через кришку.
Цю піну обов'язково збираю разом з зайвим розсолом, а вже тоді ставлю банки у підвал чи комору.
По такому ж рецепту готую малосольні огірочки, які готові вже за 3-4 дні. Щоб малосольні огірки швидше приготувалися, ставлю їх у тепле, але захищене від сонця місце.
Молода картопля у сметані з маслом і кропом + малосольний огірок, таке можливо тільки влітку... Смачного!
Меблі на замовлення: кухні, дитячі, гардеробні, вітальні, спальні.
Меблі на замовлення: кухні, дитячі, гардеробні, вітальні, спальні.
Я вже пару років роблю по трішки іншому рецепту.Цитрина, ти не чула про те, що після 3-х денного сквашування, перед тим як поставити банки у підвал, розсіл зливають і переварюють, а тоді заливають ним огірки і закривають?
ВідповістиВидалитиА кип"ятком чи вистудити а потім залити?
ВидалитиЯ роблю так,як Людмила,але промиваю банку від всього ,не виймаючи з банки огірків,а потім заливаю прокип*яченим розсолом і закручую кришкою(в мене всі банки з кришками на закрутку),перевертаю дном догори і накриваю рушником.
ВидалитиЧула, що так роблять, але сама так ще ні разу не робила, бо дуже задоволена смаком тих, які постійно роблю.
ВідповістиВидалитиЛюда, ти так робиш? Різниця відчутна?
Я ще додаю 1 ч.л. кори дуба
ВідповістиВидалитиУ всіх різні рецепти. Я більше люблю смак і запах хрону в огірках.
ВідповістиВидалитиЯ теж розсіл переварюю, а зверху засипаю трішки гірчичного порошку, тоді огірки виходять хрусткі.
ВідповістиВидалитиА ще можна додати 1 ст. л. горілки після того, як залили перевареним росолом, будуть гарно хрумтіти!
ВідповістиВидалитицікаво.
ВидалитиВсе так само: розсіл зливаю, доводжу до кипіння, відразу заливаю ним огірки і додаю 1-2 ложки горілки. все. Закатую кришками(металічними). Вони можуть піддутися, але то огіркам не шкодить....
ВідповістиВидалитиякою водою заливати холодною?
ВідповістиВидалитиЯ заливаю холодною.
Видалитице до найпершого рецепту напишіть будьласка
ВідповістиВидалитиперед тим, як залити кипяченим розсолом, я в банці міняю зелень на свіжуі додаю багато часнику.
ВідповістиВидалитичерез скыльки часу потрыбно мыняти воду?
ВідповістиВидалитиУ моєму рецепті воду не потрібно міняти.
ВидалитиХороший рецепт - дякую! Раніше робила по іншому рецепті, то огірки чомусь були м'якими, а зараз просто відмінні!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиХороший рецепт
Видалити