Зібрали ми наш перший "урожай" 500г і зготували його дуже просто - обсмажили зі сметаною. Назву я цю страву - Грибна сковорідка.
Яку я маю раритетно-бомбезну вагу! Завжди треба враховувати похибку 100г, бо стрілка стоїть не на 0, а на -100г.
Для нашої страви треба взяти:
- 500 г глив (можна замінити печерицями)
- 1 велику цибулину
- 2 ст.л. борошна
- 250 мл вершків або негустої сметани
- сіль, перець
Виділиться грибний сік, починаємо постійно помішувати. Коли сік википить, зменшуємо вогонь та обсмажуємо гриби до помірно золотистого кольору, недовго, хвилини 3-4.
Додаємо у сковорідку 2 ст.л. борошна без гірки і, помішуючи, обсмажуємо його 2-3 хв. Виливаємо склянку вершків або негустої сметани, солимо, перчимо і доводимо до загустіння. Готово! Смачного!
P.S. Гливи перед готуванням я не мию, не чищу і не відварюю. Я їх просто швидко смажу, тоді вони стають ніжні та смачні, а не гумові та неїстивні.
Гарно,
ВідповістиВидалититільки не потрібно "коли сік википить обсмажувати гриби до помірно золотистого кольору, недовго, хвилини 3-4."
Тоді вони стають злегка гумові.
Борошна на 500 г. грибів вистачає і 1 ст. ложку
Ну це вже справа смаку, хто як любить :)
ВідповістиВидалитиЯ люблю і рекомендую у цьому рецепті обсмажувати гливи 3-4 хв, щоб отримати концентрованіший смак.
А ви можете класти і 1 ст.л. борошна, і зовсім без нього готувати. Це все справа смаку.
Крім того раджу починати коментар словами "а я роблю так:" а не вказувати як "не потрібно".
дякую за гарний рецепт і сайт українською мовою.
ВідповістиВидалитище й з фото!
хай Вам щастить!
дякую за теплі слова і побажання!
ВідповістиВидалитиспробуєм
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт.Я готувала---------дуже-дуже смачно.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
ВидалитиДуже поганий рецепт. там треба ще щось робити, а я люблю щоб все було готове зразу. Невже не ростуть гриби вже готові з цибулькою і сметаною зразу. невже генетики ще не додумались до такого!!!!
ВідповістиВидалитиДодумались - сухарики зі смаком грибів :)
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт!Дуже смачно и швидко,готувала в мультиварке.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я!
Видалити