неділю, червня 19

Грибна зупа




Сьогодні зрізали нові гливи: готую зупу з глив і фарширую курку обсмаженими гливами.
Для грибної зупи:

  • 400 г глив
  • 10 невеликих картоплин
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • кріп, петрушка
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. масла
  • 4 ст.л. сметани
У киплячу воду покласти порізану кубиками картоплю. Проварити 5 хв і додати обсмажену на маслі моркву та цибулю, посолити. 

Варити ще 10хв, а потім розтовкти картоплю в зупі спеціальною товкачкою, якою робимо картопляне пюре, знову повернути на вогонь, додати обсмажені до золотистого кольору гливи. Можна картоплю збити блендером, але смак зупи буде трохи інший. Після товкачки залишаються невеликі грудочки, я так більше люблю.

Поварити все разом ще 5 хв, додати сметанну заправку, порізані кріп та петрушку, довести до кипіння і виключити газ. Дати настоятися та подавати з сухариками. Смачного!

Для заправки: на окремій сковорідці обсмажити на маслі борошно, поступово розвести його склянкою киплячої води, постійно розтираючи, щоб не було грудочок. Якщо грудочки не розтираються, то перетерти через дрібне сито. Додати сметану  і влити заправку в зупу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар